Adsense-top

Книга се превръща в протест срещу статуквото и пренаписването на историята... Невиждани ранни поръчки, очертава се бестселър...

Рекордни ранни записвания само за 2 дни - събота и неделя, са отчетени за "Задругата" - нова книга, която връща турското робство именно като "Робство", и Русия е с позитивен образ. Данните са от Фейсбук страницата на Издателството, където става ясно, че 118 души са си поръчали книгата, след като в петък (22.02) вечерта тя бе обявена за поръчки.
Това е изключителен резултат за нов автор, който нищо не е издавал до момента, твърдят от Издателството. При това сме в самото начало на поръчките, като доближи датата на самата поява на книгата те ще се увеличат. Конкретната планирана дата на излизане е 11 март, но ентусиазмът на читателите кара някои от тях да мислят, че ще се появи и по-рано.
"Задругата" е епичен разказ за неизвестна до сега победа на българите над Тъмнината, във време считано за най-мрачното в историята. Нови факти разкриват неподозирани постижения в години, за които предпочитаме да не мислим и да отвръщаме поглед. Просто защото не знаем Истината.
"Русия действително има позитивен образ, без тя да е централният герой в книгата. Тя има по-скоро поддържаща роля. Позитивното представяне съответства на обективните факти - Русия е единствената Велика сила, която е направила нещо реално за нашето Освобождение. Всички останали само са плели интриги и са търсели каква изгода да извлекат за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - обясни авторът Добри Божилов.
Книгата напълно отхвърля официалната държавна доктрина, в която турското робство се отрича, а на Русия се приписват единствено негативни дейности.
"Работа на изкуството и литературата е да са коректив на политическата манипулация, да казват Истината, която властващата идеология се опитва да скрие. "Задругата" постига това. Отзивите са силно положителни, което значи, че и хората мислят така, както мисли авторът..."- допълва Божилов.
Книгата може да се запише като "ранна поръчка" с 20% отстъпка пред Интернет - ТУК...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...