Авторът: Никой не може да спре "Задругата", толкова е интересна, че Бойко ще чете за втори път в живота си...

Никой не може да спре излизането на "Задругата", всички тези опити са жалка агония на загниващи части от обществото ни да спрат реалността... Така авторът Добри Божилов коментира поредицата от слухове, че различни НПО-та и институции искат да блокират издаването на творбата му.
Припомняме, тя вече си навлече гнева на видни атлантици и натовци, с това че Русия има твърде позитивен образ. Академици пък възроптаха срещу ползването на понятието "турско робство", а не на официално задължителното "присъствие". Джендърските НПО-та поискаха спиране, заради възхваляването на традиционния български патриархален морал и патриархалното семейство.
"Глуповато ми изглежда в 21 век да се спира книга. Какво пречи, ако наистина я спрат, да я пусна на един файл в Интернет и да се чете свободно? Тогава дори ще я прочетат повече хора, за ужас на бленуващите цензура..." - обясни Божилов. "Купувайте си я спокойно, в момента върви ранно записване с 20% отстъпка, всеки ще си получи книгата." - добави той.
Както изглежда, интересът към нея е огромен, защото има значителен брой поръчки по Интернет, а отзивите на вече прочелите я са вдъхновяващи. Те могат да се проследят във Фейсбук страницата на Издателството.
"Задругата" е епичен разказ за неизвестна до сега победа на българите над Тъмнината, във време считано за най-мрачното в историята. Нови факти разкриват неподозирани постижения в години, за които предпочитаме да не мислим и да отвръщаме поглед. Просто защото не знаем Истината.
"Русия действително има позитивен образ, без тя да е централният герой в книгата. Тя има по-скоро поддържаща роля. Позитивното представяне съответства на обективните факти - Русия е единствената Велика сила, която е направила нещо реално за нашето Освобождение. Всички останали само са плели интриги и са търсели каква изгода да извлекат за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - обясни  Божилов.
Книгата напълно отхвърля официалната държавна доктрина, в която турското робство се отрича, а на Русия се приписват единствено негативни дейности.
"Работа на изкуството и литературата е да са коректив на политическата манипулация, да казват Истината, която властващата идеология се опитва да скрие. "Задругата" постига това. Отзивите са силно положителни, което значи, че и хората мислят така, както мисли авторът..."- допълва Божилов.
А в представянето и Издателят пише: "Какво ще направите, когато прочетете тази книга? Ще я прочетете отново..."
На автора не му липсва и чувство да хумор: "Не само няма да я спрат, но и тя е толкова интересна, че ще накара Бойко Борисов да прочете втора книга в живота си (след "Винету" - бел.ред.)..."
Ранните заявки с 20% отстъпка се правят ТУК...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...