НАТО иска да спре книга, твърде патриотична била, имало "турско робство" и Русия била добра... Това е "хибридна атака", твърдят от пакта...

https://www.facebook.com/lexiconpublisher/photos/a.1680651772246289/2127027027608759/?type=3&theater
8 посланици на страни-членки от НАТО, считани за "ястреби" в Алианса, поискаха среща с премиера Бойко Борисов.
Причина за това е обявяването на "предварителни записвания" за книга, в която има твърде много патриотизъм, и също - Русия не е представена в негативна светлина, каквито са препоръките на пакта.
Предварителните заявки означават, че книгата окончателно ще излезе, въпреки опитите на академични среди и НПО-та да я спрат. Те също писаха писмо до Министерството на културата. Сега посланиците ще стигнат до Премиера.
"Представянето на Русия като имаща позитивен принос в българската история, може да се окачестви като част от "хибридната война" в настоящия исторически момент. Когато е ясно, че Русия е агресивна сила, която пали войни в чужбина и заграбва територии, подобен текст, макар и прикрит като "художествена творба", по същество е част от войната. Съответно - книгата може да се спре по специалните закони за борба с руската агресия и с тероризма" - пише в писмо от посланиците до Министерския съвет.
Книгата се казва "Задругата". Неин автор е Добри Божилов. Тя разкрива непознати факти от българската история, които драстично ще увеличат самочувствието на българина, когато мисли за най-тъмни и унизителен период - турското робство. Това, че робството е отново "робство", а не "присъствие" или "съжителство", е друг елемент, който дразни евро-атлантическата общност.
"Русия действително има позитивен образ, без тя да е централният герой в книгата. Тя има по-скоро поддържаща роля. Позитивното представяне съответства на обективните факти - Русия е единствената Велика сила, която е направила нещо реално за нашето Освобождение. Всички останали само са плели интриги и са търсели каква изгода да извлекат за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - обясни авторът.
Предварителните заявки имат за цел да промоцират книгата. Те предлагат и някаква отстъпка за "ранно записване", спрямо очакваната стандартна цена.
В случая отстъпката е 20% и книгата може да се поръча за 16, вместо за 20 лв., които пише на корицата.
Повече за книгата и заявки можете да намерите на сайта на издателството и във Фейсбук страницата му...
Г.Н.
(тази новина отговаря на профила на изданието, както е описано в заглавието му)

2 коментара:

  1. Още малко и тия ще започнат да ни нареждат и каква тоалетна хартия да ползваме.До къде ни докараха ?!

    ОтговорИзтриване
  2. Добри притежава завидно чувство за хумор.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...