Да си спомним ГЕРБ само преди 6 месеца: А.Новаков: Победа на българските превозвачи, капитулация на пакета „Макрон“...

След вчерашния погром над българския бизнес в Европарламента, нека си спомним приказките на ГЕРБ само преди 6 месеца.
Не забравяйте, че ГЕРБ само и единствено на приказки се крепят, власта им е съвкупност от балони и празни обещания, докато държавата се разпада пред очите ни.
Спомнете си, и мислете като гласувате. Тяхната цел е не да направят нещо за нас, а да им гласуваме, и да запазята огромните си облаги.
Статията 1:1 от "Гласове" - 04.06.2018:
"Като капитулация на пакета "Макрон" определи евродепутатът Андрей Новаков одобрените от комисията по транспорт на Европейския парламент промени в пакета за мобилност. Новаков е единственият български евродепутат, който има право на глас днес и е един от авторите на одобрените поправки, съобщава News. bg.
Той определя резултатите от гласуването като пълна победа за българската позиция. Гласуването означава, че българските фирми за международен транспорт няма да бъдат ощетени от новата директива и българската позиция има пълна победа.
Новаков съобщава, че е отпаднала тоталната забрана за използване на кабините на камионите за почивка. Отпаднало е и изискването на всеки три седмици шофьорите да се прибират вкъщи, а също така е отпаднало и намерението на Комисията международните шофьори да попадат в обхвата на Директивата за командированите работници - с други думи на всеки 72 часа, прекарани в някоя страна членка да бъдат налагани местните изисквания и местното законодателство.
Какво решиха депутатите?
Шофьорите ще могат да нощуват в кабинките си, разбира се на приспособени за това места. Въвеждат се изисквания за това на какви условия трябва да отговорят местата, на които могат да пребивават камионите и където могат да нощуват шофьорите, съобщи БНТ.
Другата важна точка за България, свързана с прибирането у дома също е гласувана за сега положително, поне по информация на евродепутатите, които са вътре в Комисията и гласуват. Това означава, че шофьорите ще трябва да правят почивки след три седмици, но те не са длъжни да се връщат в България. Т.е отпада дефиницията на това какво е "у дома". Ако те изберат да почиват някъде другаде в друга европейска държава, това може да стане.
И третото важно нещо, което касае българския сектор - това е свързано с изключването на транспорт на пакет мобилност от Директивата за командированите работници. Най-вероятно и по тази точка ще има положително развитие.
След като бъде гласувана социалната част на пакета, тя отива за разглеждане в Съвета, където могат да настъпят също промени и едва тогава ще бъде гласувана окончателно в пленарна зала."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...