Съобщение относно фалшивите новини... (спираме ги)...

Скъпи приятели,

От днес спираме част от тематиката на изданието, свързана с т.нар. "фалшиви новини". Причината за това е, че заради прекомерната ни откровеност, и ясно признание, че имаме подобно съдържание, властта и официозните медии започнаха да приписват всички фалшиви новини на нас.
Всякакви анонимни сайтове и издания изведнъж се оказаха "свързани" с нас, и всички в нас гледат, въпреки, че нямаме нищо общо.
"Гъдел Нюз" е единственият блог, който открито и в самата си глава, написа, че публикува "политически измислици" и дори въведе нов термин "новинарско фентъзи". Считахме, че така е коректно, и това е просто сериозен еквивалент на хумористичното съдържание, което също само по себе си, не е истина.
Т.е. считахме, че сериозната "художествена измислица" е равностойна на хумористичната, тип "Слави Трифонов", в."Стършел" и пр.
Оказа се, че не е точно така. Това е въпрос, който следва и нормативно да се уреди.
Но на този етап сериозната "художествена измислица" се превърна в някакъв вид "проклятие", докато хумореските си остават допустими.
Но не това ни тревожи. Въпросът не е правен, нито морален. Политиците напълно си заслужават всичко, което им се изсипва на главите, под формата на "фалшиви новини". Защото самите те са фалшиви, всичко което правят е лъжа. Те лъжат народа, за да вземат властта, и после да го ограбят. Т.е. политик да се оплаква от фалшива новина е като проститутка да се оплаква, че не е девствена. Е, няма как да е девствена.
Възникна обаче проблем, че в България има много издания за фалшиви новини, а ние сме почти единствените, които сме го написали в главата си. Нещо повече - ние сме може би и най-популярното от всички. Това доведе до доста грозен страничен ефект - на нас ни се приписват и издания, с които нямаме нищо общо. Така винаги е било най-лесно - вземи тоя, дето казва Истината, и му припиши всички грехове на него. Няма нужда да търсиш други, да правиш разследване, да се стараеш. Виновен е призналият си сам, и той е виновен и за чуждите грехове.
Поради тази причина, обявяваме, че СПИРАМЕ ПИСАНЕТО НА СЕРИОЗНИ ФАЛШИВИ НОВИНИ. Блогът ще се върне към първоначалния си формат - на несериозни, хумористични и забавни фалшиви новини, които винаги са били позволени.
От тук насетне, надяваме се името ни да не се свързва вече с никакви "фейкове". А който се интересува и бори с тях, нека положи малко повече труд и усилие да намери източниците им...

От Началника
13.12.2018

6 коментара:

 1. Ако ме беше послушал на времето, щеше да си разбрал, че на запад поне, подобни "фойерверки" ги пиша....ПОПРОМЕНЯЙКИ ИМЕНАТА И ВЕДОМСТВАТА от които "идат новините" ? :)

  ОтговорИзтриване
 2. ако ме беше чул на времето, нямаше да могат да те упрекват ? Защото щеше прост да си "попроменил имената на хората и институциите"...от чието има пишеш ? :)

  ОтговорИзтриване
 3. Че си фалшив е ясно и то от далеч!
  А и си много некадърен писач!
  Стига да има някой тъпак да ти повярва!

  ОтговорИзтриване
 4. Отвратителни драскачи. Жалки неудачници.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Отвратителни драскачи. Жалки неудачници платени от ББ коментиращи.
   Боли истината ......

   Изтриване
 5. ами спрете новината за Президента който бил дарил три заплати а той каза че преди половин месец си е дарил заплатата тук е пълно с фалшиви новини ясно насочени към дадена партия и срещу европейският съюз

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...