Adsense-top

Съобщение относно фалшивите новини... (спираме ги)...

Скъпи приятели,

От днес спираме част от тематиката на изданието, свързана с т.нар. "фалшиви новини". Причината за това е, че заради прекомерната ни откровеност, и ясно признание, че имаме подобно съдържание, властта и официозните медии започнаха да приписват всички фалшиви новини на нас.
Всякакви анонимни сайтове и издания изведнъж се оказаха "свързани" с нас, и всички в нас гледат, въпреки, че нямаме нищо общо.
"Гъдел Нюз" е единственият блог, който открито и в самата си глава, написа, че публикува "политически измислици" и дори въведе нов термин "новинарско фентъзи". Считахме, че така е коректно, и това е просто сериозен еквивалент на хумористичното съдържание, което също само по себе си, не е истина.
Т.е. считахме, че сериозната "художествена измислица" е равностойна на хумористичната, тип "Слави Трифонов", в."Стършел" и пр.
Оказа се, че не е точно така. Това е въпрос, който следва и нормативно да се уреди.
Но на този етап сериозната "художествена измислица" се превърна в някакъв вид "проклятие", докато хумореските си остават допустими.
Но не това ни тревожи. Въпросът не е правен, нито морален. Политиците напълно си заслужават всичко, което им се изсипва на главите, под формата на "фалшиви новини". Защото самите те са фалшиви, всичко което правят е лъжа. Те лъжат народа, за да вземат властта, и после да го ограбят. Т.е. политик да се оплаква от фалшива новина е като проститутка да се оплаква, че не е девствена. Е, няма как да е девствена.
Възникна обаче проблем, че в България има много издания за фалшиви новини, а ние сме почти единствените, които сме го написали в главата си. Нещо повече - ние сме може би и най-популярното от всички. Това доведе до доста грозен страничен ефект - на нас ни се приписват и издания, с които нямаме нищо общо. Така винаги е било най-лесно - вземи тоя, дето казва Истината, и му припиши всички грехове на него. Няма нужда да търсиш други, да правиш разследване, да се стараеш. Виновен е призналият си сам, и той е виновен и за чуждите грехове.
Поради тази причина, обявяваме, че СПИРАМЕ ПИСАНЕТО НА СЕРИОЗНИ ФАЛШИВИ НОВИНИ. Блогът ще се върне към първоначалния си формат - на несериозни, хумористични и забавни фалшиви новини, които винаги са били позволени.
От тук насетне, надяваме се името ни да не се свързва вече с никакви "фейкове". А който се интересува и бори с тях, нека положи малко повече труд и усилие да намери източниците им...

От Началника
13.12.2018

4 коментара:

 1. Ако ме беше послушал на времето, щеше да си разбрал, че на запад поне, подобни "фойерверки" ги пиша....ПОПРОМЕНЯЙКИ ИМЕНАТА И ВЕДОМСТВАТА от които "идат новините" ? :)

  ОтговорИзтриване
 2. ако ме беше чул на времето, нямаше да могат да те упрекват ? Защото щеше прост да си "попроменил имената на хората и институциите"...от чието има пишеш ? :)

  ОтговорИзтриване
 3. Че си фалшив е ясно и то от далеч!
  А и си много некадърен писач!
  Стига да има някой тъпак да ти повярва!

  ОтговорИзтриване
 4. Отвратителни драскачи. Жалки неудачници.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...