Adsense-top

Нещо като отговор до "24 часа", във връзка с публикацията им за фейк-нюз, и приписването ми на незаслужено величие...

Изпратих това писмо до главния редактор и редакционния екип на в."24 часа". Опитвам се да коригирам някои неточности в публикацията им, които ако останат в този им вид, ще ги превърнат в мои колеги от "фейк-индустрията"... :)

Уважаеми г-н Зюмбюлев,

Във ваша публикация относно фалшивите новини, са направени внушения, които не отговарят на истината. На мен са ми приписани сайтове, с които нямам нищо общо.
В статията правилно е написано, че мой е сайтът „Гъдел Нюз“, също коректно е описано, че това е единственият сайт за шеги и майтапи, който признава, че пише и художествени измислици. Считам, че това е правилният формат за подобно творчество. Той прилича донякъде на скечовете на Слави Трифонов, който също разпространява откровени неистини, но тъй като е ясно обозначено като художествена измислица, това не е некоректно. Точно това е принципът и на „Гъдел Нюз“.
Неправилно обаче сте ми приписали и ред други сайтове, и настоявам да се публикува това ми право на отговор. Нося отговорност единствено за „Гъдел Нюз“, и не може всяко едно издание за фалшиви новини да ми се приписва на мен. Преди време същата грешка направиха от „Епицентър“ и отново трябваше да се обясняваме с писма.
Проучвайте по-внимателно преди да публикувате, в противен случай може да излезе, че и публикуваното при вас е фалшива новина.
Имате още една неточност. Никаква фирма, на име „Левкойн“ не стои зад „Гъдел Нюз“. Зад този сайт не стоят никакви фирми, той е любителски проект, без бизнес насоченост. Прави се за забавление.
Левкойн е крипто валута, която съм създал през декември миналата година. Скоро ще направим 1 година. Това е първата българска крипто-валута, вече има няколко хиляди копачи и фенове. Линкът на „Гъдел Нюз“ е за да популяризирам този проект. Самата крипто-валута също няма никакви фирми зад себе си, тя е просто софтуер, действащ разпределено в Интернет и нямащ началник, администратор или нещо подобно. Аз не съм собственик или началник на „Левкойна“, аз просто съм го стартирал, след това всички са равни.
Бих си позволил да изразя учудване и защо г-н Арман Бабикян е въвлечен в тези слухове за фалшиви новини. Лично мен ме съмнява той да се занимава с подобни дейности.
Надявам се това ми писмо да бъде публикувано на място със същата видимост като основната статия.

С уважение: Добри Божилов

2 коментара:

  1. http://www.gudelnews.com е един от любимите ми сайтове, който чета ежедневно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само така! Тук поне 80-90% от новините са Истински - по-висок процент от официалните медии :)

      Изтриване

Кажете си мнението...