Adsense-top

Учени: Човешкият мозък ще атрофира, мъжете ще изчезнат, но жените ще раждат повече деца (как без мъже ?)...

Мощното навлизане на технологиите в живота на хората  и генни мутации ще доведе до промени в техния външен вид, интелектуални способности и общо здравословно състояние, смятат учени.
◊ Възможни сценарии за човешката еволюция през следващите няколко милиона години
БОЛЕСТИ
Човекът ще развие резистентност към маларията и ХИВ, но справянето с тези болести, ще доведе до промяна на кръвната му картина, смятат учени от университета в Бъркли. И днес има хора в Африка, които са неподатливи на тези заболявания, поради вече настъпили кръвни мутации, водещи до други  заболявания, по специално-таласемия. В бъдеще техният брой ще се нараства.
ПРОМЕНИ В МОЗЪКА И ПАМЕТТА
Човекът има най-големият мозък сред приматите. Неговият размер постоянно се е увеличавал през последните седем милиона години и от 300  кубически сантиметра стига до 1500.  Но учените са установили, че преди около 25 000 години тенденцията е започнала да се обръща: мозъкът постепенно  започва да се смалява и изсъхва. Досега основният човешки орган е загубил  около пет процента от обема си.
Учени са установили, че този процес засяга по-видимо мъжката част  на човечеството.
Според антрополози от Чикагския университет,  мутациите в гена ASPM, настъпили при хората в Близкия изток и в Европа преди около 6000 години, ще се отразят на размера на мозъка на бъдещия човек, тъй като повечето от представителите на човешкото население днес  са носители на тази мутация.
Развитието на компютърните технологии ще ускори атрофията на човешкия мозък, поради все по-намаляващото умствено натоварване.  В резултат на което бъдещите хора ще бъдат по-ниско интелигентни от днешните.
Заради заместването на все повече човешки дейности от компютърни устройства, и човешката памет ще се влошава, смятат изследователи от Колумбийския университет в САЩ. „Хората не се опитват да запомнят нещо, ако знаят, че ще могат да намерят тази информация чрез търсачката“, твърдят учените.  Бъдните поколения ще бъдат почти безпомощни при срив в световната интернет мрежа, при природни бедствия и други аномалии,от които да последва прекъсване на електричеството, излъчването на радио и телевизионни програми. Оставен сам да решава сериозни проблеми, касаещи собствената му сигурност и оцеляване, човекът ще бъде силно уязвим и неспособен да взема правилни решения.
МЪЖЕТЕ ПОСТЕПЕННО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ
Очакват се и мутации на Y-хромозомата, което постепенно ще доведе до изчезването на мъжете.
Другата причина е увеличаване на мъжете с хомосексуална ориентация.  Те ще си извоюват правото да осиновяват деца, но тези деца, отглеждани от еднополова двойка, ще имат предпочитания също към своя пол.
Но жените ще станат по-красиви и ще раждат повече деца, смятат учени от университета в Хелзинки.
Този извод обаче поставя под съмнение обективността на изследването, защото как точно жените ще раждат повече деца, без мъжете, не е ясно.
Може за пореден път някой да е усвоил "едни държавни пари", и бълва псевдо-научна продукция...
ПРОМЕНИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Стъпалата на бъдещия човек ще се видоизменят и ще наподобяват повече на копита,  поради отриването на нови и нови технически изобретения за транспортиране и работа  ще намаляват натоварването на краката. Палецът на краката вероятно ще изчезне, но пък хората ще имат по-малко проблеми с разширени вени.
При ръцете не се очаква драстично изменение, тъй като човекът ще продължава да ги ползва интензивно в ежедневния си бит. Учени обаче предвиждат да се появи шести пръст на ръката, като компенсация за закърнелите ходила.
Напредъкът на технологиите и възможността човек да получава информация от световната мрежа,  да извършва куп дейности през интернет, ще  увеличат продължителността на времето пред компютъра, което ще доведе и до снижаване на човешкия ръст.
Работата с компютър, телефон и други технически изобретения ще доведат до увреждане на зрението и ежедневна нужда от овлажняване на очите с изкуствени сълзи.

Източник: МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ.СОМ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...