Adsense-top

Гърция легализира марuхуaнaтa, граница с нас няма, предстои да ни залеят с oтpови...

Гърция издаде първите лицензи на частни компании за отглеждане на канабис за медицински цели.
Южната ни съседка легализира марихуаната за медицински цели миналата година и през март отмени забраната за нейното отглеждане и производство.
Вече са предоставени два лиценза, а до края на годината ще бъдат издадени още 12.
Първите лицензирани оранжерии за канабис ще бъдат в Лариса и Коринт. 14-те лиценза се очаква да доведат до създаване на над 750 работни места и да привлекат инвестиции от около 185 млн. евро. „Има огромен интерес, основно от Канада и Израел„, заяви на пресконференция зам.-министърът на икономиката Стергиос Пициорлас.
„Първите продукти от медицински канабис се очаква да се появят на пазара след около 12-18 месеца. Производството е основно ориентирано към износ„, посочи Пициорлас. В отговор на въпрос той изтъкна, че не се разглежда легализиране на канабиса за развлекателни цели.
Предполага се, че хиляди пациенти в Гърция използват канабис за редица сериозни медицински състояния, въпреки, че властите нямат точни данни.
„Продуктите, съдържащи канабис за медицински цели, ще бъдат достъпни с рецепта в аптеките. Те няма да се субсидират от държавната здравно-осигурителна система„, обясни здравният министър Андреас Ксантос.
Няколко държави, включително Великобритания, Германия, Италия и Дания, вече разрешават предписването на лекарствен канабис, а през юни Канада стана втората страна в света, след Уругвай, която легализира напълно марихуаната.
Легализирането за медицински цели всъщност е косвено легализиране на мафията. Ясно е, че няма как да се контролира нещо, след като веднъж е произведено.
А между Гърция и България, граница няма. Сега ще ни залеят отрови, за да оправяме фалиралата икономика на елините.

Източник: Нюз2

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...