Adsense-top

Новият вицепремиер обяви “експертизата” си: Ще вдигам доходите на населението!

Бях избрана за заместник министър-председател на Република България, един отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото по отношение линията на управленската програма на правителството, а също така повишаване доходите на населението – това са мои приоритети, към които ще се стремя.
Това заяви пред журналисти новият вицепремиер Марияна Николова след избора й от Народното събрание.
Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите в коалиционното споразумение, посочи Николова.
“Не съм човек, на когото нещо тежи.
Избрана съм да работя за гражданите и обществото”, каза още Николова.
Ресорът на отговорност на досегашния вицепремиер беше много отговорен, това са много министерства, държавни агенции. Аз не зная дали той ще бъде потвърден или изменен, това е прерогатив на министър-председателя да реши, каза Николова.
Тя посочи, че теми от значение за нея са здравеопазването и децата. Интерес за мен представляват и децата, те са нашето злато, коментира тя.
Попитана каква е оценката й за протеста на майките на деца с увреждания, тя отговори, че разбира майките дотолкова, доколкото те наистина са преживели много. Като член на кабинета, при заявено искане за среща от страна на конкретна група, в случая ако са майките, ако са конкретни представители на бранш, винаги съм готова на среща, допълни тя. Николова заяви, че е готова да покани майките на среща или да отиде при тях.
На въпрос дали застава зад отношението на Валери Симеонов по темата Николова отговори, че е гледала изявлението, но първоначално в медиите то не било дадено цялото. След като вече се даде цялото, тогава се разбрал неговият пълен смисъл. Аз мога да отговарям за моите изявления, допълни тя.
Излъчена съм от “Обединени патриоти” и съм избрана от Народното събрание, не мога да коментирам “Атака”, каза още Николова. Тя увери, че ще търси диалог с всеки народен представител, включително с Валери Симеонов.
Никога не съм членувала в политическа партия, нито съм била телевизионна водеща, подчерта Николова и така отговори на въпрос дали е работила в телевизия и дали е членувала в НДСВ. Попитана дали изборът ѝ за вицепремиер ще укрепи правителството, Николова заяви, че все още не може да каже дали нейната длъжност укрепва кабинета, или не, но изрази убеденост, че има подкрепата на колегите си министри.
Попитана колко време й е трябвало да размисли дали да приеме поста на вицепремиер, Николова отговори, че всичко е станало много бързо. За нея тази длъжност е отговорност и чест. Станала началник на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов след конкурс с 10 кандидати.
Николова каза, че няма лично да участва в акции срещу силния шум, каквито провеждаше предишния вицепремиер, но се обяви против шумните сватби по махалите.
По темата за поемането на новия пост Николова изтъкна, че за нея това е висока отговорност. Аз съм отговорен човек, не бих отказала такова конкретно предложение, допълни тя. Вицепремиерът отбеляза, че иска да изчака какъв ресор ще й бъде възложен от премиера и тогава ще оповести конкретни действия и мерки, които ще предприеме. Николова помоли журналистите да й дадат 2 седмици толеранс.

Дир БГ

1 коментар:

Кажете си мнението...