Adsense-top

Отиде си един негодник, наред е Каракачанов! А след тях – босът на Организираната престъпна група (ОПГ) на “Дондуков”-1

Отиде си негодникът, който се гавреше с майките и болните им деца! Наред е следващият – паспортното вице на ”Пиротска” 5, приватизирал имотите на македонските българи!
А след тях – босът на Организираната престъпна група (ОПГ) на “Дондуков”1!
Утре, събота, от 17.30 часа, всички на митинга на победата – пред Министерския съвет! Докато Народното събрание не гласува оставката му, протестът на майките продължава!

Велизар Енчев, фейсбук

Майките успяха, но по-важното е бащите да успеят.
Емил Попов

Оставката на бургаския сельо е семпъл опит за традиционното ‘разделяй и владей’.
Исканията на майките, зад които стои и герберски електорат, са изпълнени и те ще трябва да се прибират по домовете, останалите ще ги маргинализират и притиснат по места.
Това е планът, пичове, вие сте!

Георги Дренчев

„Това е първата капка, първата крачка.“ Така лидерът на Единната народна партия и един от организаторите на протестите в Сливен срещу правителството Валентина Василева коментира оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
Тя обяви, че въпреки оставката протестите срещу високите цени на горивата и стандарта на живот ще продължат. Тази вечер в Сливен се проведе автошествие, с няколко автомобила на недоволните от системата. Утре и в неделя предстоят нови протести и автошествия.
Василева изрази задоволството си от подадената оставка на вицепремиера Симеонов, но коментира, че това не е достатъчно и протестиращите ще настояват за оставка на правителството.
“Доста сериозен натиск трябваше да окаже обществото, за да се стигне до тук. Естествено ние сме доволни, че нашият глас беше чут, но това за нас е крайно недостатъчно, защото това не означава смяна на системата, и това не означава смяна на начина на управление на държавата”, каза още тя пред БНР.
Тази вечер организаторите на протеста в Сливен обявиха, че за неделя са подали заявление в общината за провеждане на автошествие, след което се предвижда затваряне на автомагистрала „Тракия“ и насочване на част от протеста към Ямбол за затваряне на главния път към граничния пункт Лесово.
Протестите и във Варна продължават и през почивните дни, стана ясно на улицата тази вечер.
Утре, събота, сборният пункт е Община Варна – 14 часа. Засега плановете са и в неделя стартът да е на същото място и по същото време.
Ето как коментира новината един от мъжете, развяващ трибагреник:
“Това са политически игри. Или Бойко Борисов няма да му приеме оставката, или правителството ще го жертва като пешка, което също няма да има ефект. Изходът е един. Оставка на всички в правителството и народен съд за тях.”
Хоро на „Орлов мост” се изви след оставката на Валери Симеонов. „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”, които протестират вече 26 дни с искания за оставката на вицепремиера, съобщава bTV.
Майките обаче се заканиха, че ще продължат с протестите, докато парламентът не гласува окончателно оставката на Симеонов. Това е първата спечелена битка, но войната продължава”, каза една от организаторките на протеста Вера Иванова. Имаше и много скандирания: “Победа”! „Тази оставка трябва да се гласува в Народното събрание, продължаваме с протестите, докато не бъде гласувана”, заяви тя. По думите ѝ палатковият лагер пред Народното събрание остава до гласуването на реформите, които искат майките за хората с увреждания.

Петел, Фрог нюз, Афера, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...