Adsense-top

Испанската автономна област Навара налага на децата "cekcуалeн опит чрез epoтuчнu игри"...

Четирипартийното националистическо правителство на Навара иска да накара всички училища в испанската автономна област да преподават програмата "Скола", в която налагат джендър идеология.
Правителството на Ушуе Баркос иска всички деца в Навара на възраст до шест години да имат "сексуален опит чрез детски еротични игри". Това е едно от предложенията, които националното ръководство иска да наложи на всички училища в областта в рамките на спорна програма, наречена "Скола", която ще бъде задължителна във всички училища в Навара.
Задължението за предоставяне на сексуален опит на деца на възраст от 0 до 6 години е едно от най-трудните направления на програмата, въпреки че не е единственото, предприето от изпълнителната власт, която основава своята доктрина на разбирането, че "мъжете не са еволюирали и държат жените в подчинено положение във всички сфери."
Програмата бе реализирана в 16 училища през учебната 2017-2018 г. и идеята е да стигне до всички образователни центрове в Навара в близките години.
Skolae (отглеждане в равнопоставеност) предлага процес на учене с конкретни насоки за всички образователни етапи, от 0-3 до 18-20 г., в който се застъпва сексуалността на тялото, сексуалното любопитство, еротичните игри и "признаването на детската сексуалност от раждането ".
Що се отнася до пола, в програмата, спонсорирана от баските националисти, се твърди, че обществото е "дълбоко сексистко и мачистко" и "хетеропатрирхатът потиска жените и се представя като нещо присъщо на буржоазния свят и капитализма".
Проектът на Ушуе Баркос предлага да се внуши на подрастващите, че съществуват "множество сексуалности",  подразбирайки, че сексуалната идентичност е социална конструкция, в която едни могат да се идентифицират като бисексуални, други като хомосексуални, трети като нито едно от двете и тези етикети или модели са "налагане на естетически модели, които стават форми за насилие ".
"Романтичната любов е една идеализирана буржоазна конструкция, която насърчава насилническото поведение", алармира програмата, с която Ушуе Баркос и нейните партньори от Bildu, Podemos и I-E, искат да внушат своята джендър идеология на всички подрастващи в Навара.
Част от подхода за развиване на уменията е да се обяснят на децата от 0-6 години "множеството сексуални идентичности", както и да се анализира сексизмът, който съществува в този период на израстване.
От преподавателите ще се изисква да нямат изображения на стереотипни професии в класната стая, за да се направи критичен анализ на сексуализирането на жените. Както бе споменато в началото, се предвижда децата от 0 до 6 да имат "сексуален опит чрез детски еротични игри". Според комисарката по образованието Солана, „еротичните игри“ за деца от 0-6 годишна възраст „не са оргии, а игра на татковци и майки.“
За етапа на началното образование, при децата от 6-12 г., Баркос е подготвила някои насоки, които да обясняват сексуалната ориентация, хомосексуалността и бисексуалността.
„Трябва да покажем като насилие определянето на нашите функции на битово ниво", се казва в документа, подготвен от баските националисти за учениците в Навара.
Що се отнася до малолетните от прогимназиалния етап (12-16 години), Ушуе Баркос ще ги принуди да разберат желанието, възбудата, оргазма, сексуалната неудовлетвореност и т.н.
Разбира се, програмата Скола фокусира върху мъжете причината за насилието при юношите, поради "хегемонията на мъжествеността", която те налагат, както и върху поддържането на романтичната любов, която "благоприятства насилническото поведение".
На този етап ще се стремим да направим забележими семействата, съставени от лесбийки, гейове, транссексуални и бисексуални, и се задължаваме да направим забележимо движението LGTB сред учениците.
Изпълнението на тази програма вече предизвика много недоволства от родители, които осъзнават как Ушуе Баркос и национализмът искат да оформят децата в Навара въз основа на собствените си убеждения.
Тук можете да получите достъп до пълната програма на Skoalae.

Източник: Navarra.com
Превод: "Гласове"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...