Adsense-top

Каракачане, гръмни се верно*, и песни за теб ще се пеят, и паметници ще се вдигат... За това, че си ни спасил от Бойко...Днес вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ако се докаже, че във ВМРО са влизали пари от подкупите за паспортите, той ще се гръмне публично на площада.
Това е бомбастично изказване, целящо единствено печелене на време. Хипотетично доказване, че пари са влизали, ще е ясно след не по-рано от 10 години, когато свършат всички дела. А тогава той вече няма да е министър, нито правителството ще е това.
Т.е. дай сега да нахраним публиката с бомбастика, пък после кой ще помни. Важното е да спасим правителството и безценния Бойко Борисов.
Все пак, надежда някаква се появи. Да има обещание, не като хич да няма.
Пък и то не е единствено. Другият "патриотичен" вицепремиер Валери Симеонов, пък обеща да се хвърли от Бургаския мост с релса вързана на врата. Това трябва да стане, ако ВАС потвърди отмяната на промените в ски-зоната в Банско.
По този въпрос хоризонтът е по-кратък - до няколко месеца. В момента всички жадно гледат към съда, с надежда да ни спаси от злополучния вицепремиер, а с него - и от Бойко Борисов.
Ако поне единият от двамата изпълни обещанието си, може да проблесне светлина в тунела на мутро-мафиотския режим, който в момента разорява България.
Всъщност, Каракачанов може да се е подсигурил и в друга посока - то парите от рушветите не ходят в партиите. Отиват в хората от тези партии. Партия, това е престъпна организация, чиято цел е да се добере до позиции, даващи и възможности за корупция. Т.е. министърът може и да е прав, че парите не са във ВМРО, а са в активистите на ВМРО. Нали това е смисълът от политиката...
Все пак обаче, ако стане ясно, че парите са у хората, това като съдържание е същото, и г-н Каракачанов ще има пълното морално основание да се гръмне на площада със законното си оръжие.
Ако му е останало капчица съвест, и ако обича България, нека го направи. Не толкова заради себе си, или дори заради рушветите. А за да ни спаси от Бойко. В миналото войводи и комити са загивали, за да спасят народа от някой душманин. Направи го, Краси! За теб песни ще се пеят като за Владо Черноземски! И паметници ще се вдигат!

Добри Божилов
30.10.2018

*верно - пише се "вярно", но в народния жаргон с "е" има друго значение - като "наистина" и това се ползва в случая за изразителност...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...