Adsense-top

Българите бягат от България, Борисов търси в Украйна работна ръка…

Бойко Борисов иска да докара в България над 200 000 украинци, които да работят във фирмите изпълняващи обществени поръчки в България.
Основно му трябвали строители от Украйна, които срещу скромните 500 – 600 лева на месец да заменят строителите които напуснаха България в посока западна Европа.
За целта Бойко Борисов бил готов да обещае на украинският президент всичко, дори това че ще купува украински газ, това твърдят запознати.
В случая е много интересно какъв точно газ ще купува Бойко Борисов от Украйна при положение, че те внасят от Русия, но според неговата администрация и по специално Румяна Бъчварова, украинският газ е много по – евтин от руския...
Според хора, които придружават Бойко Борисов в Украйна, вчера той е обещавал да помогне на Украйна да получат еврофондове, докато е инспектирал строеж на път в близост до Одеса.
Бойко Борисов е обещал и България да плаща заплати на украински учители, които преподават български език в Украйна с цел това да не утежнява бюджета на държавата в която преподават.
Според Порошенко и Борисов отношенията между Украйна и България са много добри, а Русия трябва да се учи на дипломация именно от тях двамата.
Бойко Борисов още веднъж доказа, че е лидер от световен мащаб и всички лидери на държави трябва да се учат от него, защото с визитата си в Украйна той доказва, че Европа се развива и онова, което България поиска по време на европредседателството се случва, коментират от централата на Герб.

Информиран. нет

1 коментар:

Кажете си мнението...