Adsense-top

Ал. Йо: България трябва да приеме бeжaнци. Радев e избран за президент, но още не е такъв

Румен Радев бе избран за президент, но още не е станал президент.
Досега е като пореден гражданин на България, който иска да си създаде партия, използвайки позицията си в момента.
Това каза в „Офанзива с Любо Огнянов“ Александър Йорданов за изявите на държавния глава на българската политическа сцена в последните седмици.
И такива хора, когато слязат от поста си, вече не будят такъв интерес, припомни Александър Йорданов.
Бившият ни посланик в Полша и Македония е твърдо убеден, че в ЕС трябва да бъдат приети бежанците, които са пристигнали законно в Европа. 
Според него прокламираната от патриоти и националисти „Европа на нациите“ е смъртоносна идея.
„Смъртоносното на идеята „Европа на нациите“ го живяхме през 20-ти век. 
Тази Европа на нациите доведе до 2 световни войни, загинаха над 150 милиона млади хора, в младост и сила мъжка, както и казал поетът“, каза Александър Йорданов.
„Категорично смятам, че бежанците, които са влезли законно в ЕС, минали са през съответните процедури – а това е огромното мнозинство, те трябва да бъдат солидарно приети в държавите от ЕС, вкл. и България, Унгария, Румъния и всички.
Крайно неморално е да стоварим този товар на страните, които са на границата. 
И крайно неморално е да вадим непрекъснато едни пари, да ги даваме на Ердоган да ни пази границите. 
Орбан и Унгария да не са такива чистофайници – християнството е било най-силно, когато е нямало национални държави, то отслабва, когато националната държава тръгва да воюва. 
Така че национализмът води до гибел, смърт, а солидарността означава ние да седнем на една маса, и решаваме да решим солидарно този въпрос“, изтъкна Александър Йорданов.
На припомнянето на водещия Любо Огнянов за убийството на местен жител в Кемниц, извършено от мигрант, довело до масови протести в Източна Германия, Александър Йорданов отсече: „Дали един човек е престъпник, това не зависи нито от цвета на кожата му, от расата му, от религията му – престъпления вършат и християни, и мюсюлмани всеки ден, а и от такива, които не са нито християни, нито мюсюлмани.
Такива бяха комунистите – комунистите на Сталин репресираха милиони хора и ги пращаха в концлагерите. 
Те бяха комунистически терористи.“
По повод позицията на премиера на Унгария Орбан срещу настаняването на бежанци в страната му, Александър Йорданов припомни, че днешният националист Орбан е започнал в политиката като либерал.
„Не ми говорете за тази легенда Орбан – познавам го. 
Бях там още през 1990 г., бяхме в кръчма в старата Буда с Адам Михник, беше много интересно, защото тогава Орбан започна като либерал – това трябва да се помни. 
Сега вътрешни партийни, партизански интереси, го превръщат в националист. Виктор Орбан в момента е говорител на Путин в Европа“, категоричен е Александър Йорданов.

Източник: Канал 3

1 коментар:

  1. Е-Е-Е-Х, ДА МЕ БЯХА ИЗБРАЛИ МЕНЕ, ЩЯХТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ ПРЕЗИДЕНТ !!!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...