Adsense-top

Кой крепи правителството? След молитви на Цецо и Волен, ДПС осигури кворума...

Депутатите от ДПС и от ГЕРБ влязоха в процедурни договорки, за да спасят кворума за днешното заседание на Народното събрание.
Оказа се, че от ДПС не са се регистрирали в зала заради промените в Закона за местното самоуправление, които те не одобряват.
Става въпрос за спорната редакция, която позволява изграждане на звена за контрол към общините.
Срещу промените отдавна скочиха кметове от различни общини, депутати от левицата, критично се изказа и президентът Румен Радев.
Днес по предложение на ДПС законопроектът бе изваден от дневния ред на парламента.
Лидерът на движението Мустафа Карадайъ потвърди, че именно спорните промени са накарали групата му да не се регистрира, с което се провали работата на парламента.
След разговори с лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и на ПГ на Патриотите Волен Сидеров, се стигнало до договорка, промените да отпаднат, докато не се проведе широко обществено обсъждане по темата.
Цветанов дори обяви, че ще има среща с Националното сдружение на общините и с представители на МВР по проблема.
Проблемите с кворума станаха повод Мустафа Карадайъ и днес да критикува поведението на мнозинството. Когато кворумът в парламента се осигурява от опозицията, това е знак за вътрешна криза в управляващите. По думите му "нужна е реанимация на държавността, а тя за нас започва от и с диалог".
Волен Сидеров пък определи отлагането на законопроекта като възможност "продуктът да се подобри".

Източник: Дума

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...