Adsense-top

Бъчварова: Бойко дойде на власт с подривна дейност...

Бойко Борисов е дошъл на власт с "подривна дейност".
Това стана ясно от изказване на началника на кабинета му Румяна Бъчварова по бТВ тази сутрин.
Бившият вътрешен министър заяви, че целенасоченото клатене на правителство с цел лично политическо облагодетелстване не съответства с нормите на демокрацията го окачестви като подривна дейност.
В студиото на “Тази неделя” по bTV тя категорично отрече слуховете, че може да се върне начело на силовото ведомство.
“Сегашното правителство е законно избрано, има мнозинство и демократичният цикъл е 4 години.
Желанието да свалиш правителство в този период е подривна дейност, защото във всичките тези и критики се екстраполира личното желание на някого да дойде на власт”, отговори Бъчварова на въпрос дали ще се стигне до предсрочни избори.
Тя обаче явно е забравила, че правителството на Орешарски също падна предсрочно, за да се изтапаним отново с Борисов-2. Това стана след протести, организирани от соросоидни организации, в които участва и активът на ГЕРБ. Т.е. от думите и излиза, че Бойко се е добрал отново до поста си, след "подривна дейност".
Бъчварова не пожела да отговори дали ще бъде изпратена като посланик в Израел, но беше категорична, че няма да оглави отново МВР.
“Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след трагедията в Своге министерски оставки не се нуждаят от ново обсъждане, но коалиционните партньори мислят различно и затова съдбата на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев ще бъде решена на лидерски съвет”, обясни Румяна Бъчварова.
Тя не потвърди информацията, че Нанков все пак ще запази поста си.
Вицепремиерът Валери Симеонов обвини Борисов, че кадрува еднолично във властта. Според Бъчварова това не отговаря на истината. “Много е важно с оглед на това, което искаш да постигнеш, да имаш силен механизъм, за да го наложиш и отстоиш. Централизиране на управлението и персонализиране на управлението са различни неща”, подчерта тя и даде пример, че властта на Борисов даже в рамките на ГЕРБ не е абсолютна – парламентарната група на партията се е обявила против оставките на министрите.
Симеонов заяви преди дни, че България, а не рейтингът трябва да е над всичко. “Стана лесно да обвиняваш за всичко търсенето на рейтинг, не виждам кой е този механизъм, който ще повиши рейтинга след такова решение”, коментира Румяна Бъчварова.
Според нея правителството работи добре въпреки различните коментари – включително и с участието на лидера на НФСБ и на туристическия министър Николина Ангелкова. Ще вземе ли Валери Симеонов нейното ведомство? “Трябва да прецени той самият, като вицепремиер няма собствена администрация. Когато има ресорно министерство е по-лесно да изпълнява функцията си за координация”, отговори Бъчварова.

Източник: Дир БГ, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...