Adsense-top

Вятърът помете 2 стени на герберски мол...

Силният вятър отнесе облицовката на стена на МОЛ Ларго в идеалния център на Благоевград, предаде БГНЕС. Паднала е цялата метална обшивка на източната страна на сградата, както и част от южната страна.
Малко по-късно на мястото пристигнаха противопожарни автомобили и линейки.
Първоначално свидетели твърдяха, че има затиснати хора, но при разчистването на отломките не бяха открити такива. Пристигналият областен управител Бисер Михайлов потвърди, че няма затиснати хора.
20 души са се намирали в кафенето на последния етаж на мола. Те усетили миризма на дим, след това се чули трясъци. Избягали навън.
Час след инцидента площад „България”, където се намира молът, остана отцепен.
Разчистването ще продължи след утихване на вятъра.
Молът е отдаден на концесия за 30 г. Рухналата фасада с обшивка от метални пана бе поставена през 2014 г.
Без ток
В същото време 7000 абоната на ЧЕЗ България останаха без ток заради вятъра, 3000 от тях живеят в област Монтана, която е и най-сериозно засегнатата от вятъра - има пречупени дървета, паднали клони, но не и пострадали.
Аварийните екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на проблемите. Мобилизирани са и всички екипи на пожарната и полицията, включително и колегите им, които са в почивка.
В днешния първи есенен ден Националния институт по метеорология и хидрология отправи предупреждение от първа степен за опасност заради силния вятър.
Хората да не остават на открито, да затворят плътно вратите и прозорците на домовете си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а ако са на открито временно заслон - съветват от ГДПАБ.
В София сигналите за паднали дървета и клони са четири, съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров пред "Фокус". Никой не е пострадал.

Източник: ОфНюз

1 коментар:

  1. "Вятърът помете 2 стени на герберски мол..."... "Рухналата фасада с обшивка от метални пана бе поставена през 2014 г." - министър-председател през 2014 г беше Пламен Орешарски - за сведение на автора на заглавието.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...