Adsense-top

Бойко арестува, 2 журналисти, заснели как се изгарят документи за далавери за милиарди...

В България започва явна диктатура!!
Тази вечер нашите колеги Димитър Стоянов и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania бяха задържани от радомирски полицаи по време на журналистически репортаж.
Атила днес е говорил на международна конференция в София за измамите и злоупотреби с обществени средства: "Заедно срещу завладяването на държавата" и за #ДжиПиГейт.
Колегите ни са отведени в ОДП Перник, защото се опитаха да заснемат как на дупка в полето край с.Егълница, община Ковачевци, се изгарят документи, свързани с разследването ни за аферата #ДжиПиГейт. От РПУ Радомир, РПУ Перник и ОДП Перник отказват да ни съдействат, за да се свържем с тях.
Никаква връзка с колегите ни няма вече 3 часа. От ОДП Перник с най-циничен тон отказват да ни дадат каквато и да било информация и затварят телефона. Свидетели сме на безпрецедентен полицейски произвол над журналисти!
Тази репресия ще бъде направена достояние на всички международни организации и институции, които се занимават със свободата на словото и погазването на демокрацията в света!
Скандалът е колосален!
МВР охранява унищожаването на документи доказващи чудовищна корупция засягаща най-високите етажи на властта, ограбващи обществото в комбина с олигархичната мафиотска структура!! Всъщност МВР откровено се легитимира като бухалкаджийска банда на Мафията!

Биволъ
Снимка: Зов Нюз

4 коментара:

 1. Допуснато е ТЕЖКО нарушение на правата им по чл.6 от Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи - журналистите са били лишени от телефоните си и са престояли до 4ч. сутринта с белезници на полето.
  Разследващият журналист Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" и румънският му колега Атила Бирo от Rise project са били задържани късно вечерта от МВР, съобщиха РУМЪНСКИ медии.

  Освободени са след намесата на РУМЪНСКИ дипломат.  Задържането им е във връзка с журналистическо разследване и опита им да спасят от унищожаване документи, свързани с разследването им по #ДжиПиГейт.  Допуснато е ТЕЖКО нарушение на правата им по чл.6 ЕКПЧОС - журнистите са били лишени от телефоните си и са престояли до 4ч. сутринта с белезници на полето.  БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ МЪЛЧАТ!
  МЪЛЧАТ за ужасяващите данни, изнесени в :"Бивол" относно присвоявания и подкупи, свързани с еврофондове!
  МЪЛЧАТ за абсурдното задържане!
  МЪЛЧАТ за безпрецедентното нарушаване на права!

  МЪЛЧИ и българската прокуратура!

  Пълен контрол от страна на държавата върху всеки опит да бъде казана истината.
  Свободата на словото е притежание на олигархично-мафиотският модел - купена с много пари и зависимости.

  Държавата не сме ние, не е Родината ни!

  Държавата са ТЕ.
  ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА - българският феномен.
  Румяна Ченалова, Фейсбук

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ченалова май и ти беше замесена в съдебните далавери но ти запушиха устата и сега говориш много

   Изтриване
 2. НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР!!! 😠😠😠

  ОтговорИзтриване
 3. Истината вярвам рано или късно ще излезе на яве

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...