Adsense-top

Брекзит без споразумение оставя Острова без сnepмa...

Излизане на Великобритания от Европейския съюз без споразумение поражда опасност от недостиг на сперма за британските двойки с репродуктивни затруднения, тъй като вече няма да могат да се обръщат към европейските банки за сперма.
Това е посочено в технически документ на правителството, изготвен с цел подготовка на населението за последиците от евентуален Брекзит без споразумение и цитиран от АФП.
В документа се изтъква, че миналата година в страната са внесени около 3000 партиди сперма от Дания и 4000 от Съединените щати.
В Лондон са доставени и около 500 яйцеклетки и ембриони от европейски страни.
Ако преговорите между Лондон и Брюксел се провалят, европейското законодателство по въпросите на кръвта, тъканите и човешките клетки вече няма да се прилага за Великобритания, изтъкна правителството.
В резултат на това британските банки за сперма ще трябва да сключват нови договори със съответни инстанции. Министерството на здравеопазването подчерта, че компаниите, разполагащи с лиценз, ще могат да прибягват до внос от трети страни.
Това обаче не внесе особено успокоение в страната, където даренията на сперма драстично са намалели откакто със закон от 2005 година дарителите изгубиха правото на анонимност.

Източник: Монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...