Adsense-top

Скандал! Кирил Добрев обвини ГЕРБ, че купуват депутати на БСП срещу петцифрени суми

Огромен скандал се завихря в парламента. Представители на управляващата партия са правили опити за купуване на депутати от БСП.  
Информацията изнесе на брифинг Кирил Добрев.
"Правени ли са опити да се плати на народни представители от БСП да напуснат парламентарната група на "БСП за България"? 
Този въпрос зададе публично на пресконференция към ръководството на ПГ на ГЕРБ заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. 
"БСП не е за продан и БСП не се продава", категоричен бе той.
Според Добрев - на леви депутати са им обещавани петцифрени суми с едно-единствено задължение - да присъстват в пленарна зала по време на вотове на недоверие и да участват в полза на правителството.
Епицентър.бг научи, че става въпрос за трима депутати от БСП, които са споделили с ръководството на партията, че емисари на ПГ на ГЕРБ са им предлагали пет-цифрени суми за месечни заплати, ако напуснат групата на "БСП за България". 
Освен това при самото напускане на групата на левицата им е обещата доста солидна сума.  
"При Спас Панчев пробиха, но с другите не успяха", казаха от Позитано 20. 
Няма да успеят да разбият групата ни, както стана времето с групата на Яне Янев, макар опитите от страна на ГЕРБ да са твърде настойчиви. 
"Гущерът на ГЕРБ си е варан. БСП не е за продан", закле се заместникът на Нинова в коментар на думите на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
"БСП няма черна каса, тя получава добра субсидия и не се нуждае от други форми на финансиране. 
Мисля, че втори ден се обясняваме за това имаме ли сестра или нямаме. 
Надявам се този път да бъда изключително точен. 
Бенчо Бенчев е общински съветник от групата на БСП и коалиция в Бургас. 
Той е представител на нашия коалиционен партньор „Сдружението на пенсионерите“.
"Единствените средства, които Бенчо Бенчев по някакъв повод е давал на БСП, са 70-те лв., които групата общински съветници събира за своята дейност. БСП няма черна каса. БСП получава добра субсидия и не се нуждае от подобни форми на финансиране. 
Всички мероприятия на БСП се финансират съвсем официално от субсидията, която получаваме като парламентарно представена партия. Кой какви имущества има – може да проверите в регистъра“, допълни Добрев. По думите му всички останали приказки са в сферата на „някой казал“, „друг чул“. 
„Дали се е изпарила през бензиновите пари на Ролс-Ройса на Бенчо Бенчев „Визия за България“? Смятам че, не“, каза Добрев в отговор на журналистически въпрос. По думите му смисълът на "Визия за България" е да се сложи край именно на този модел. 
Добрев посочи, че ако някой си е мислил, че представлява БСП и е взимал пари от Бенчо Бенчев и не ги е внасял в партията, това не означава, че БСП е получавала пари.
„Мога обаче да кажа кой е помагал на Бенчо Бенчев да си зарежда „Ролс-Ройса“. Това е изключително важен въпрос“, коментира Добрев.
Според него Димитър Желязков вече не е водеща фигура в скандала. 
„От няколко дена той е функция на Бенчо, а през цялото време говорихме за Митьо Очите.
Тази фирма на Бенчо Бенчев, в която Митьо е помагал за обекти, както разбрахме от днешните интервюта, охранява НОИ-Бургас с обществена поръчка. Охранява "Митниците" и тя прави денонощна охрана в Бургас на пристанището и в Ямбол. През цялото време продължава да охранява социални обекти", поясни Добрев. "Питайте кой е дал тези обществени поръчки на тази фирма. Със сигурност не ги е дала БСП", допълни още Добрев. 
Купува ли си правителството парламентарна подкрепа за новия политически сезон? Това попита още Кирил Добрев.
Добрев разкритикува последното разпределение на пари за общините чрез постановление на Министерски съвет. Той обърна внимание, че село с 200 души получава 1 млн. лв. за асфалтиране.
„Няма пари за майки, нито за социални мерки, но има пари за асфалт - в село с 200 жители. Може би като се прибират козите да не си цапат копитата. Ние от БСП с нашите представители в местната власт няма да оставим тези неща така“, посочи Добрев.
Той отчете, че с три постановления този Министерски съвет е разпределил 360 млн. лв за по-малко от една година.
„250 млн. са раздадени на общини на ГЕРБ“, отчете Добрев. „В този тежък за ГЕРБ момент - купува ли си правителството парламентарна подкрепа за новия политически сезон? Опитва ли една година преди местните избори да купи изборите“, попита Добрев. „Защото в тези списъци, с общини, няма нито лев за бедстващи общини, за наводнени“, каза още Добрев. 
Докато тече скандалът с Митьо Очите, в тъмното се разпределят поредните огромни порции – кабинетът разпредели 111 млн. лв., каза Кирил Добрев. 
„Провокирани сме да се съберем и коментираме теми, които остават зад кулисите. Докато по медиите тече скандалът какво се случва с Митьо Очите, кой е Бенчо Бенчев и докато прожекторите са насочени натам, в тъмното се разпределят поредните огромни порции. Надявам се да сте проследили последното решение на МС, което още не е публикувано в държавен вестник и за новото разпределение на 111 млн. лв“, каза Добрев. 
Той отчете, че това е третото постановление за една година управление на ГЕРБ. По думите му това се случва без всякаква санкция.
„От постановлението 40 общини от ГЕРБ получават близо 73 млн. лв., а 34 общини на ДПС и близки до ДПС получават 28 млн. лв. Ей така, между другото, докато вървят разни скандалчета“, каза Добрев и обърна внимание, че едва 5 общини от БСП получават някакви средства.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...