Adsense-top

Хакер: Българските системи сами рухват, без да ги атакуваме, ако се намесим и ние, нищо няма да остане от държавата...

В редакцията ни се получи писмо, подписано от група лица, наричащи себе си "Хакери-Патриоти".
Не гарантираме за автентичността му, просто е интересно да се прочете. Пускаме го 1:1.

Уважаема редакция,

Пише ви група хора, които условно можете да наречете "хакери". Думата не е съвсем точна, защото изразява изначалното неразбиране на обществото за нашата дейност, която е доста разнородна, и не може да се поставя под общ знаменател.
Но образно казано, ние сме "хакери". Не се опитвайте да проследявате това писмо, защото ако успеете, значи не сме никакви хакери и писмото е лъжа.
Бихме искали да отговорим на непрекъснатите нападки, че някакви хакери и злонамерени хора са сринали Търговския регистър, и непрекъснато атакуват други институции.
Това категорично не е вярно. Българските хакери почти не се занимават с нищо в България, защото нашата страна е катастрофално изостанала в технологично отношение и тук нищо не може да се спечели от атака срещу една или друга система. Българските хакери са доста талантливи, и колкото цинично да звучи, ние правим значителни пари за сметка на "пазари" в чужбина. Там има какво да се удря, и какво да се получи.
Случилото се с Търговския регистър е обикновена глупост. Българската администрация е толкова некомпетентна, че не може да поддържа дори елементарна база-данни - един прост списък с имената на фирмите и кой им е директор.
Никой уважаващ себе си хакер, няма да се занимава с подобна система. Това всъщност не е система, а пародия на система. Тя се разрушава и разпада сама, няма нужда от външна намеса.
Същото е положението и с почти всички други сайтове и информационни системи. Включително с "най-важните" - на МВР, МО, ДАНС и пр. Тук ще вметнем, че всички тези глупави бази данни отдавна са "хакнати" и прегледани, и можем да ви кажем, че в тях няма нищо интересно. В базата на МВР няма никакви съществени данни нито за престъпността, нито за престъпниците. В базата на ДАНС няма данни за международни терористи, чужди агенти и пр. Всичко това са едни бази с безсмислено съдържание, което всеки може да свали от Интернет.
Всъщност те именно от там се и пълнят.
Истината е, че българските хакери не само нямат нищо общо с Търговския регистър, но и често сме защитавали България от чужди попълзновения. В света има хакери, които атакуват, просто за да станат известни и да си изградят име. България не е много интересна за тях, защото не сме известна държава и реално почти никой на Запад от Калотина, не е чувал нищо за нас. Но понякога е имало опити за "атаки" и много от тях са отбити от наши хакери, без администрацията изобщо и да знае.
Между другото, ако ви е интересно, в "тъмната мрежа" го има целият информационен масив на КТБ. Този който сега кой ли не разследва. В него няма нищо интересно, но да знаете че го има. Отдавна е изтекъл.
Обръщаме се към българската общественост, за да я уверим, че ние сме патриотично настроена група, обичаме България, а парите които присвояваме от чужбина, повечето от тях, се вливат в българската икономика.
Надяваме се нивото на компетентност на българските институции постепенно да се увеличи, защото не може за 20 години и с 15 милиарда лева, все още да нямаме електронно правителство. Естония го направи за 2 години с 500 милиона лв.
Всичко опира до съдържанието на мозъчните кутии, не търсете заговори и електронни злосторници. Мислете и позволете на умните хора да са на върха, и да правят нещата както трябва...

С уважение: Хакери-Патриоти...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...