Adsense-top

Прогрес: Връщат хартиените документи в Търговския регистър...

Ако разследването [за спирането на Търговския регистър] установи, че причината е умишлена атака - външна или вътрешна - това вероятно ще доведе до преструктуриране на агенцията и премахването на някои електронни услуги с евентуалната им замяна с документи на хартия."
Това предупреждава в петък клиентите си известната консултантска компания IHS Global, която посочва, че "според критици, включително специалисти по информационна сигурност, държавата е неспособна адекватно да защити електронната платформа, използвана за всекидневното функциониране на бизнеса".
След като запознават какво се е случило след 10 август и защо това е важно, от IHS Global обясняват, че "сривът е много вероятно да попречи на изпълнението на търговски договори седмици наред, включително тези, изискващи нотариална заверка, както и заеми на домакинствата".
От Търговския регистър вече заявиха, че не могат да гарантират, че в следващите 7 дни той ще заработи, а ако проблемът продължи над 10 дни, "това ще е знак за много сериозен проблем с регистъра, който ще увеличи допълнително риска за бизнеса и ще засегне различен тип сделки и операции".
В IHS Global прогнозират, че ако се стигне до завръщане на услугите на хартиени носители, това вероятно ще намали ефективността на българския регистър и ще увеличи регулаторната тежест за бизнеса.
"За сигнал в противоположната посока на намаляване на риска ще се възприеме отделянето на още средства за подобряване работата на Търговския регистър и промяна структурата му на управление така, че в нея да има специалисти по информационна сигурност."

Източник: Дневник

1 коментар:

  1. На интернет-площадке Change.org размещена петиция в защиту россиянки Марии Бутиной, схваченной в Штатах.
    Надо помочь соотечественнице, которая фактически стала заложницей "глубинного государства".
    См. тут: https://www.change.org/p/united-states-attorney-general-drop-or-dismiss-all-charges-against-russian-human-rights-activist-maria-butina?recruiter=361937348&utm_source=share_petition&utm_medium=vk&utm_campaign=share_petition&utm_term=sign_checkbox.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...