Adsense-top

Губим €5 млрд., заради Търговския регистър... Нищо от ЕС не може да се усвои, а сроковете изтичат...

Около 5 милиарда евро е на път да загуби България, заради срива на търговския регистър.
Това е така, защото в момента не може да се проведе нито един търг или програма за усвояване на пари, а от друга страна - сроковете на Брюксел текат.
Наши източници ни довериха, че герберски пътни фирмаджии и други олигарси, жънещи държавната трапеза, са провели тайна среща снощи в Бояна.
Обсъждали са и са стигнали до решение да се свали Бойко Борисов, и на негово място да се постави независим премиер в някаква шарена коалиция от различни партии.
Причина за решението е именно пълният погром в Търговския регистър, който има далеч по-тежки последици от видимите.
В момента не може да мине нито един търг нито с български, нито с европейски средства. Няма как чисто формално да се удостовери кой е собственик и управител на кандидатстващата фирма.
Герберите могат да нагласят търга, така че избраният да го спечели, но няма как да нагласят чисто формалните документи, които са нужни. А особено за евро-парите, които са повечето пари за пътища изобщо, е пълен абсурд да се заобиколи законът и "тъй като се познават и знаят кой е управител", да пуснат търг.
Заради тези трусове, в момента "висят" милиарди евро-пари, за които текат и срокове. Ако не се усвоят навреме, Брюксел си ги прибира обратно и край с тях.
Същото се отнася не само до пътищата, но и до практически всички евро-програми - от земеделието, до пречиствателните станции край морето.
Все пари, които един или друг олигарх очаква, но не могат да се отпуснат.
Признаци скоро да тръгне регистърът няма.
Милиардерите ще сменят Бойко и вероятно ще съставят временен кабинет от "абсолютни експерти", които да оправят пълната бъркотия от 10 години бойковизъм.
Няма да правят сега избори, защото това тотално ще блокира ситуацията, и ще загубят напълно шанс да усвоят евро-парите.
Доган е дал зелена светлина, което е премахнало последната преграда пред изгонването на Борисов...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...