Adsense-top

ИЗСТРЕЛЪТ НА РУСКА РАКЕТА ОТ 400 КМ ИЗПРАЩА F-35 В ГРОБА

Американското списание  The National Interest с голямо внимание изучава руската военна техника, анализира шансовете на най-новия изтребител от пето поколение  F-35 да оцелее при сблъсък с руската авиационна техника, снабдена с най-новия вид радар.
Списанието признава, че шансовете са малки.
Във връзка с това руските изтребители от шесто поколение са наречени «скрити убийци».
Става дума за радиофотонните локационни станции, които притежават уникални възможности за откриване на въздушни и наземни обекти.
Стелтс-технологиите, правещи самолетите малкозабележими за обичайните РЛС, тук са абсолютно безсилни.
Затова  F-35 ще се вижда на екрана на този радар на много голямо разстояние, надвишаващо разстоянието за действие на ракетите «въздух-въздух».
Изображението на съответната руска техника ще бъде, ако може да се каже така, фотографско.
С всички подробности — до разположените под фюзелажа и под крилете ракети, чийто вид може лесно да бъде установен от бордовия компютър на самолет с  РОФАР (радиооптическа фазирована антенна решетка).
NI твърди, че Русия и Китай се започнали създаването на радиофотонни радари.
Ситуацията в тази област в Русия се развива действително стремително.
Миналата година бе обявено, че в Концерна за радиоелектронна техника е създаден експериментален радиофотонен радар, на базата на който се извършват изследвания.
Целта е да се съберат най-оптималните характеристики от всички компоненти на радара: излъчвател, приемник, фотонен кристал, разонатори, определяне на честотните диапазони и мощността на излъчването.
Трудно може да се възрази на автора на статията от  NI: F-35, намирайки се уж на безопасно разстояние от «очите» на РЛС, ще бъде открит от радиофотонния радар на Русия.
И по него ще бъде изстреляна ракетата  КС-172, която действа на 400 км.
И той няма как да избегне удара.
Вечна му памет!

Петя Паликрушева, БГ Нюз Фронт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...