Adsense-top

Волен изритва Джамбазки от Европарламента, лапва той €25 хиляди месечно...

Попитан дали би станал евродепутат, току-що Волен Сидеров каза, че ще "помисли по въпроса".
Това е признак, че ще се потвърдят отдавна вървящите слухове, че предстои тотален разкол в коалицията. Този с НФСБ вече е виден, но иде и втори трус.
Сидеров иска да изрита Ангел Джамбазки от сладкото местенце в Европарламента, защото възнамерява да се пенсионира там.
Основната заплата на евродепутат е 7-8 хиляди евро, но заедно с всевъзможни екстри избраникът може да усвои до 25 хиляди евро месечно.
Джамбазки вече свикна на това и едва ли ще иска лесно да се откаже.
Което означава, че ще настъпи разкол и между ВМРО и АТАКА.
Накрая може никой да не стане евродепутат, защото за получаване на такова място са нужни 6% от гласовете.
Имат ги само Обединените патриоти, ако са заедно.
За предстоящите евроизбори все още няма отговор от председателя на НФСБ Валери Симеонов дали ще участва в коалицията.
Това говори, че Симеонов вероятно има други планове.
Сидеров заяви, че е "за" "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори.
Във връзка с проверките за шума по морето, Сидеров отново повтори, че функциите на вицепремиера не са да бъде "старшина или началник на местни структури на определени министерство, а да координира работата между ведомствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители". Лидерът на "Атака" заяви, че не цели "взривяване на коалицията", а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави.
Волен Сидеров каза също, че предлага в анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Македония да се разпише, че Македония се въздържа от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития или личности от българската история. В противен случай България би преосмислила подкрепата си за ЕС.
Лидерът на "Атака" отбеляза в отговор на въпрос, че още вчера БСП, по чиято инициатива се свика заседанието на НС, е трябвало да бъде готова с предложения за промени в Кодекса за застраховането, за да се предотвратят бъдещи подобни пирамиди. Той попита защо да няма държавно застраховане, където да са задължителните застраховки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...