Adsense-top

КАТ-2.0? Ще правят нов държавен орган, който да следи катастрофите... Назначават още чиновници...

Държавата създава нов орган, който да следи за безопасността по пътищата с цел превенция на катастрофите.
Това по същество ще трябва да е нещо от типа на КАТ-2, защото в МВР кой знае какви промени по сегашната структура едва ли ще се случат.
Така ще имаме нова армия от фуражки, които да се борят за безопасност.Новината обяви в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев, който обясни, че след заседанието днес премиерът Бойко Борисов, министрите, ресорни институции и представители на Института по пътна безопасност са обсъдили каква да бъде превенцията срещу подобни трагедии.
 „Всички служби и функции, които имат отношение по темата, които се намират в МВР, Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие, АПИ и други ведомства, включително Министерството на образованието, да се консолидират в една структура, която да има преки отговорности, свързани с политиката за пътна безопасност”, обясни Дончев.
Така по думите на вицепремиера няма да се размива и отговорността след тежък инцидент, като този при Своге в края на миналата седмица.
Работата за създаване на такова звено предстояла и започвала буквално от днес.
Дончев разясни, че основната функция на това звено ще е да упражнява силен контрол на всички останали държавни служби по темата „Пътна безопасност“, за да си вършат по-добре работата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...