Adsense-top

Намериха гроба на Зевс и още 14 богове, не знаят как да ги събудят... Атина е приказна красавица...

Гробът на древногръцкия Бог Зевс и още 14 от другите богове, са били открити в неизвестна до сега пещера в подножието на планината Олимп в Гърция.
Става дума не точно за гроб, а по-скоро за някаква камера, в която се намират саркофазите им, в които боговете са приспани, поясни проф.Григориус Мацопулос от археологическия университет в Атина.
Има общо 15 саркофага, като всички те очевидно са някакви устройства, в които спят живи същества. Те все още още работят, защото от тях се излъчва светлина. Но е неясен източникът на енергия. Няма кабели, никаква захранваща станция наблизо или нещо такова.
"Най-вероятно става дума за автономно захранване на всеки саркофаг, което е вътре в него. С помощта на ядрена батерия (каквато човечеството още не е създало), подобно нещо може да се захранва хиляди, дори милиони години" - коментира инженер привлечен да обследва мястото.
Саркофазите са с прозрачен капак отгоре, макар че планинарят, който ги е открил, ги е заварил затрупани с прах и пръст. Но след почистване, се вижда всичко вътре.
Боговете са около 3,50-4 метра високи, което съвпада с описанията в митологията. Вероятно става дума за извънземни същества или за отделен клон на човечеството, който се е развил отделно и е достигнал технологично съвършенство. След това пред простолюдието са се обявили за богове.
На този етап учените нямат представя как да отворят саркофазите. Страхуват се да не убият съществата вътре.
"Атина е приказно красива, точно както е в митологията" - каза Мацопулос. Приказката "красива като древногръцка богиня" напълно отговаря на реалността.
В странична камера са намерили и странни предмети, приличащи на инструменти. Имало е "тризъбец" (той би следвало да принадлежи на Посейдон), както и нещо приличащо на мълния. Нищо от тези "оръжия" обаче не работи. Вероятно отдавна им е изчерпана енергията, или имат нужда от захранване, което в момента не е включено.
Според официалната митология, гръцките богове оставят хората сами да се управляват след война на Олимп. Синът на Зевс - богът на войната Арес, вдига бунт, и побеждава. Със сетни усилия Зевс успява да го спре. Но условието на мира е боговете вече да не общуват с хората. Тогава, според митологията, те са се оттеглили "някъде, където никой смъртен не може да стигне"....
Най-вероятно просто са се приспали, за да изчакат да мине еволюцията на човека.
"Не е изключено саркофазите да могат да се отворят само от вътре, и тогава ще трябва да чакаме" - каза Мацопулос.

Г.Н.

1 коментар:

  1. ЗАИНТРИГУВАЩО ВНИМАНИЕТО Е НАПИСАНОТО - ЗАЩО НЯМА В ПУБЛИКАЦИЯТА СНИМКИ

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...