Adsense-top

Енергийната политика на ГЕРБ катастрофира, сега от Турция зависи почти всичко в енергетиката ни...

„След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ“, каза днес Румен Радев. 
Държавният глава изрази надежда, че с президента на Турция ще работят за развитие на двустранните отношения в дух на добросъседство, взаимно уважение и партньорство.
Ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство, според него.
Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи, посочи държавният глава, който е на церемонията по встъпване в длъжност за нов мандат на Ердоган.
„Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. 
Нека не забравяме, че в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазване на мира и стабилността.“
Това заяви президентът Румен Радев пред Българското национално радио в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на държава-членка на ЕС, който ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Република Турция.
„Неведнъж съм обръщал внимание върху недопустимата намеса на Турция в българските избори и нашите религиозни дела, но убеден съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство. Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи“, посочи още Румен Радев, запитан за перспективите за развитие на двустранните отношения, след утвърждаването на нашата съседка като президентска република. Държавният глава добави, че Турция е най-големият търговски партньор на България извън Европейския съюз, а и югоизточната „врата“ на Европа, която в момента удържа миграционния натиск. 

Източник: Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...