Adsense-top

Санкции срещу България иска евродепутатът Светослав Малинов

Наказателна процедура срещу България да започне Брюксел – за това настоява европейският депутат от ДСБ Светослав Малинов.
Този акт е без аналог в историята на Европарламента – депутат да иска санкции срещу държавата, изпратила го да защитава интересите й, пише "Труд".
Санкции срещу България иска евродепутатът Светослав Малинов
От 751 представители в ЕП едва шестима са подкрепили искането на Малинов.
Седмината, изпратили писмо до еврокомисаря по околна среда Кармену Вела изискват на страната ни да бъдат наложени финансови санкции заради изграждането на магистрала „Струма“ и за Пирин.
Аутобанът не можело да минава през Кресненското дефиле, защото там имало костенукри, смоци и лешояди, твърди Малинов. Но не споменава, че именно в този участък при катастрофи загиват хора, а ранените при инцидентите са десетки.
За Пирин евродепутатът повтаря тезите на българските „Зелени“, които в края на юни бяха опровергани от ЮНЕСКО и сега „еколозите“се  опитват да ги прокарат през ЕП. Самият комисар Кармену Вела няколко пъти, включително и по време на българското европредседателство, обяви категорично, че в Пирин нарушения няма.
Подкрепа за Малинов е дала и скандалната Ска Келер, която в началото на годината посети страната ни. Преди време германката нашумя с идеята си България да приема и засели неограничен брой мигранти от Африка и Близкия Изток.
Извън всякакъв морал и етика е един български евродепутат да работи срещу родината си в името на маргинални политически цели, коментира изданието.

Източник: "Труд", "Гласове"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...