Adsense-top

Правителството нареди: 65 500 бебета да се родят до края на 2018-та, от тях 2100 да са близнаци!

Държавата – на борба със застаряването! До края на годината властта се заема да поощрява младите да раждат, пише Флагман.бг.
У нас да се родят 65 500 бебета до края на 2018-та е заложило в плана си правителството – или поне за толкова ще стигнат парите в хазната. 2100 от тях – да са близнаци, съобщи БТВ.
Друга цел на държавата е да намалеят бащите, които не признават децата си. И 20 хиляди души да се обявят, че имат български произход, въпреки че живеят в чужбина.
Докато правителството разпределя парите, за да мотивира новите раждания, Националната статистика подготвя новото преброяване – през 2021 г.
Според последните данни, населението у нас намалява средно с 40 – 50 хиляди души на година. Т.е. 2 пъти колкото град, като Нова Загора.
Председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски съобщи на пресконференция, че се подготвя нов Закон за преброяването във връзка с предстоящото осемнадесето преброяване на населението през 2021 г.
Заместник-председателят на НСИ Диана Янчева изрази надежда проектозаконът да бъде приет от НС през първото полугодие на 2019 г.
От днес на страницата на НСИ и сайта за обществени консултации ще бъде оповестен Консултационен документ с въпроси, който ще бъде публикуван на 9.07.2018 г. на www.strategy.bg и на сайта на НСИ на адрес: http://www.nsi.bg/bg/node/16367/
След края на консултациите ще се направи доклад, който ще е готов около 28 август. Предстоят регионални срещи в Пловдив – 13 юли и във Велико Търново на 23 юли, а на 27 юли в София. Предвидени са и консултации в министерства и ведомства на 26 юли.

Флагман, Вести БГ, Петел

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...