Adsense-top

Ново поскъпване на билетчето в София, става 2,20 от август... Не се отнася до нoмaдите, те остават безплатно...

Столичният градски транспорт ще поскъпне с още 60 стотинки.
Решението ще бъде взето тази или другата седмица на редовно заседание на Столичния общински съвет (СОС).
„Виждаме, че има успех от предното вдигане, а и хората приеха това увеличение с отговорност към развитието на градската среда" - коментира виден общински съветник.
"Очевидно е, че те вече убедени и ние с лекота можем да вдигнем с още 37-38 процента. Освен всичко друго, то си е и лято, така че няма да има особено много хора, които да се противопоставят“ мотивира внесеното проекторешение местен депутат.
От СОС обявиха, че цената на билета е нормално да стане 2,20, тъй като в Европа цената на билетите отдавна е над 1 Евро. „София не е тропически остров на спокойствието, където хората могат да си позволяват да пътуват с градски транспорт. Тук всеки, които иска да се разхожда с транспорта, ще трябва да работи и да си плаща“, категорични бяха други общински съветници.
От СОС признаха, че всъщност основната идея е да се популяризира велосипедния транспорт и за това е предложено това увеличение. Запознати пък са категорични, че това не е така, а целта е да се попълни хазната на „Паркинги и гаражи“, които печелят все по-малко с настъпването на хубавото време. Така на практика ще бъде по-изгодно да се отиде до центъра с кола и да се плати синя или зелена зона, от колкото да си платиш билетче за отиване и връщане.
Поскъпването няма да засегне социално слабите роми, които пътуват безплатно, успокоиха от общината.

Източник: Зевзеци.нет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...