Adsense-top

Пишем история в борбата с корупцията - вицепремиер подаде жалба срещу министър, в прокуратурата...

Войната между вицепремиера Валери Симеонов и туристическия министър Николина Ангелкова навлезе в нова фаза, след като националистът обяви, че дава цялото министерство на прокурор заради строежи, схеми и категоризации на заведенията на морския плаж "Слънчев бряг – Юг". Това съобщи самият Симеонов в профила си във Фейсбук.
В сигнала се посочва, че "в следствие на евентуално извършени престъпления от съответните длъжностни лица" са одобрени 3 схеми за преместваеми обекти и съоръжения с категоризация – макар да става въпрос за изключителна държавна собственост. Сигналът е на бланка на Министерския съвет и се подава от Симеонов в качеството му на вицепремиер.
Скандалът между вицепремиер и министър се води задочно, след като на 4 юни Симеонов се обяви за разрушаването на пет от най-големите заведения в курорта с мотива, че са незаконни. Ангелкова му отговори, че не са открити нарушения в обектите, при което вицепремиерът я обвини, че подготвя продажбата на 20 дка държавен плаж.
"Същият панаир беше и миналата година, това се прави в началото на летния сезон и изключително много вреди на имиджа на България като туристическа дестинация", каза пред депутатите от икономическата комисия самата Николина Ангелкова. "Категорично мога да заявя, че изцяло сме водени от спазване на българското законодателство и изцяло това, което е установявано от нашите проверки попада в това, което е одобрено", каза Ангелкова.
Преместваем обект е такъв, който се изгражда от материали, които не са трайно прикрепени към земята и същият може да бъде разглобен, без да се налага да се разрушават тези материали, разясни тя. "Много важно е да се прочете трайната съдебна практика на съда, който е компетентен орган да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. Вицепремиерът не е компетентен орган.
Компетентен орган е съдът", заявила Ангелкова, цитирана от Канал 3.
На финала на изслушването й в икономическата комисия депутатът от Обединени патриоти Александър Сабанов й пожела успешен летен туристически сезон, а тя го попита дали това не е подигравка, при което патриотът уточни, че говори напълно сериозно.

Източник: Правен Свят

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...