Adsense-top

ПЕС не се интересува как пенсионерите ще платят новия ток, мисли само за Истанбулската конвенция

 
Разложението на ЕС и пълното му отделяне от хора изригнаха отново този уикенд.
На инфарктно заседание, лидерката на БСП Корнелия Нинова получи подкрепа от партията за това да бъде "против" Истанбулската конвенция.
Иначе бе заплашила в оставка.
Проблемът дойде от... ПЕС.
Където лидер е предният лидер на БСП - Сергей Станишев. Ако някой си мисли, че българин в евро-институциите е от полза за България, то трябва да забрави това. Българин в ЕС е от полза само за себе си, и лидерството на Станишев дори вреди на БСП и на България.
ПЕС е заплашила БСП с изключване, ако не подкрепи Истанбулската конвенция. Притисната по този начин, Корнелия е обявила, че ще изпълни подобно решение, ако Националният съвет го подкрепи, но ще подаде оставка.
Засега оставка няма да има, а конвенцията продължава да е "аут", защото при твърда опозиция от червените, Бойко Борисов се страхува, че ще го издухат на следващите избори, ако сам я прокара (макар че мнозинство има, защото ДПС обяви, че я подкрепя).
И целият този фарс се случва, точно в момента в който КЕВР обяви нови цени на ток, вода и парно, които ще са 12-18% по-високи.
Лявата ПЕС, партията на социалната справедливост, няма никакво отношение към въпроса. Как пенсионери със 100 евро пенсия ще поемат новото дране. Такъв проблем няма.
Проблем са гейовете и джендърите, които са особен европейски вид, подлежащ на специална защита.
А Сергей, вместо да е глас на БСП, т.е. глас за нормалността в ПЕС, се е превърнал в глас на ПЕС в БСП.
Е, такива са всичките ни представители в ЕС. Те представляват ЕС в България, а не България в ЕС...
В обществото вече витаят слухове, че Корнелия мисли тотално да изгони Станишев от БСП. Тя няма да го издигне за кандидат за евродепутат след 8 месеца на изборите, с което фактически ще го изхвърли и от лидерството на ПЕС.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...