Adsense-top

Бойко Борисов стана архонт...

 
Премиерът Бойко Борисов се срещна с патриарха на Ерусалим Теофилос Трети и бе удостоен с Орден на рицаря на Ерусалим за неговите заслуги към православието. 
На срещата присъства и българска делегация, която включваше вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министъра на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от правителствения пресцентър.
Борисов, който е на работно посещение в Израел, посети още и Божи гроб и се поклони пред свещеното за всички християни място, което събира хиляди посетители всеки ден.
След това Теофилос Трети провъзгласи българския премиер за висш командир на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда. Това по същество е връчване на архонтско звание.
Премиерът благодари на патриарха на Ерусалим за възможността българската делегация да се докосне до това свещено и непреходно място. Бойко Борисов увери Теофилос Трети, че България подкрепя напълно Патриаршията в Ерусалим в мисията ѝ да носи мир и разбирателство по света.
"За нас е огромна чест да сте тук, в Ерусалим. Ние ви възприемаме като посланик на мира", заяви Теофилос Трети.
Раздаването на ордени и титли е класически начин да се подкупват чужди лидери, със склонност към суета. Излиза по-евтино от да ги купуват с пари.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...