Adsense-top

Каракачанов: Сътрудник на македонския президент шпионира у нас

Българският премиер Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева правилно отказаха срещите си с македонския президент Георге Иванов. 
Това заявява в интервю за Канал 3 вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е и лидер на ВМРО. 
- Правилно ли отказаха българският премиер Бойко Борисов и външната министърка Екатерина Захариева среща с македонския президент? 
- Правилно, да. Той е основната причина да се развалят нещата в преговорите между Македония и Гърция за името. 
И всъщност един от неговите най-близки сътрудници продължава оперативно да се занимава с шпионаж в България. 
Правилно са постъпили премиерът и външният министър, защото всъщност какво има да говориш с Георге Иванов, който на практика спъва усилията на правителството в Скопие за постигане на някакъв компромис по отношение на спора с името, а България беше една страна, която помага на Македония за НАТО и ЕС. 
И един такъв, който саботира твоята политика, какво да си говориш с него?! 
И един от близките му сътрудници продължава да работи по линия на техните служби оперативно, няма да му казвам името, но да се знае, че и това знаем. 
- Ние приветстваме договорката на Скопие и Атина за името Северна Македония, заехме деликатна позиция. 
- Приветстваме разбирателството между тези две наши съседни държави, но това не означава, че България ще спре да се интересува от правата и интересите на етническите българи в Македония и че ще спре да се противопоставя на всеки опит в Македония, било то държава или някакви други институции, да фалшифицират българската история и да си я присвояват. 
И като гледах изказването на македонския премиер Заев, в което той говори за Кирил и Методий, за тоя-оня, нещо някакси ми става чудно Кирил и Методий кога станаха македонци. Няма нищо лошо, но да каже, това е част от общата ни история с България. 
Гоце Делчев какъв македонец е?! 
- Правилно ли е тактически България да стои и да изчаква Македония и Гърция да се разберат за името? 
- По темата за името ние няма какво да кажем. Тъй като ние признахме името Република Македония, това не е наш спор, не е наш въпрос. Ние си имаме теми, свързани с историята, с фалшификатите, с езика на омразата спрямо България, тъй че това правителство в Скопие прави определени действия в тази посока, но това не решава проблемите окончателно. 
- Очевидно няма да остане и това име Северна Македония, като гледаме напрежението в двете държави, с което бяха посрещнати двамата премиери? 
- Според мен екшънът продължава.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...