Adsense-top

Уволнената Росица става съветник на В.Симеонов, прехвърлят я на "Фалкона"...

Рoсица Димитрова най-вероятно ще стане съветник на вицепремиера Валери Симеонов.
Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
В сряда Димитрова подаде оставка от поста зам.-министър на труда и социалната политика, която бе скоростно приета от премиера Бойко Борисов.
Това обаче не се хареса на вицепремиера Симеонов.
Той реагира остро, казвайки, че в неговия ресор се отстранява добър професионалист, без това да е съгласувано с него.
Росица Димитрова пожела да оваканти поста заради скандал с участието й в международна конференция в Ню Йорк.
Димитрова бе разкритикувана, тъй като летяла до САЩ с билет за бизнес класа, струващ над 8000 лева.
Тя подаде оставка, но не стана ясно защо и Бойко не подаде, след като ползва държавния самолет, за да ходи на мачове в Украйна. Държавният самолет струва много повече от 8000 лв. на един полет.
Тази реалност води до извода, че Димитрова вече няма да ползва първа класа, а ще я прехвърлят на "Фалкона". Ще е по-скъпо, но не следва уволнение.
От думите на Цветанов се разбра, че Димитрова е отдавна свързана с ГЕРБ. Тя е от неговия избирателен район Велико Търново.
"Познавам я, откакто правя политика. Присъствал съм на много нейни срещи с хора с увреждания, тя над 20 г. работи в социалната сфера", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази подозрение, че е имало "сценарий това да се случи".
От изказването на Цветанов стана ясно също така, че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито правомощия е да подписва заповедите за командироване.
Той добави, че форумът е трябвало да бъде посетен от български представител на високо ниво, защото България го е председателствала, а министърът не е могъл да пътува във време на протести, защото това щяло да се изтълкува още по-лошо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...