Adsense-top

България с нов премиер! Вижте кой сменя Бойко

За две седмици кравата Пенка е била герой в над 240 публикации извън България. 
И на поне още толкова у нас. 
Медии във Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Италия, Германия и пр. й посветиха прочувствени редове.
Всички я обичат и защитават. 
Защото добичето загази лошо. То се разходило до Сърбия и след това го върнаха, което се оказа достатъчно за смъртна присъда, според еврозакон, изваден сякаш от сандъка на Инквизицията. Сбогом, Пенче, ножът не е дървен – такава е голата черна истина.
И рипна мало и голямо, дори цели народи. Свобода за Пенка! Живот за Пенка! 
Пол Макартни, бийтълса от Ливърпул, който не знае къде сме на картата, пропя в защита на Пенка. 
Евродепутатът Джон Флак написа по шекспировски драматично - To be, or not to be - писмо до шефа на Европарламента Антонио Таяни. 
Той се просълзил. 
Френската национална телевизия обяви, че само за ден са събрани над 9000 подписа в защита на животното. 
30 000 са те във Валикобритания – к’во стана с Брекзита, пичове? 
74 публични тв канала са предавали в новините за българската крава. 
Доскорошният собственик, а вече сътрудник на Пенка - Иван Харалампиев от село Мазарачево дава интервюта сякаш е завършил НАТФИЗ и има поне два Аскеера...
Ю Ту преговарят за благотворителен концерт в Роял Албърт Хол. 
Боно си пада по тия мурафети. Има предложения да се включат още групи и артисти и събитието може да се премести на „Уембли“ под патронажа на британскат кралица. Или в Москва за откриването на Световното по футбол. 
Защо не? Дали сме Бойко на света, можем още! 
Да не сме на каца чепа, я…  
И като стана дума за Бойко, с прискърбие трябва да признаем, че през последните дни рейтингът на кравата Пенка би неговия и той се оказа в нейната сянка. 
Не, не ме разбирайте криво. Публикациите за него не са намалели, пеевските правят каквото могат, но Пенка се превърна в лавина, във водопад. В торнадо дори! Дори най-верните последователи на Крля Слънце Лилиту Павлова, Данчето Фандъкова и Катето Захариева (напоследък Катето особено…) се слисали, потънали в сълзи. Сал един Цецо остана да брани крепостта с гърди му с рози накичи… Веско, къде е Веско в този труден момент? – пита Съдбата.
Понеже у нас рейтингът е всичко, ще трябва да приемем истината. Решението е ясно: предсрочни избори и нов премиер – кравата Пенка. В биографията й вече се появила диплома от известен столичен ВУЗ, също и научни титли. В библиотеката й на видно място, до пурите, се мъдрят вече „Синовете на Великата мечка“ и „Последният мохикан“. И с по-малко се минаваше досега…
Социолози, политолози и журналисти вече са готови с новият лозунг: Пенка – обединителката. Защото както е казал народецът: Имаш крава – пиеш мляко. Това е благополучие. Ще ражда и теленца – ще срещаме чужденците с телешка глава в шкембе, а те ще цъкат, ще прегръщат Пенето и ще я целуват просълзени… Със сигурност ще ни дадат още едно европредседателство, няма начин. Ако пък нещо не се справя – ще и теглим… едно приспивателно и ето ти 4 тона кремвирши за българските дечица. Може и 5 тона, ако производителят е опитен… И за суджуци ще остане по нашите стандарти.
Да повторим, за да няма неразбрали: Имаш крава – пиеш мляко! Нямало кой да замести Бойко… Има, има!

Д-р Димитър Попкутуев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...