Adsense-top

БСП: Защо етиката в медиите важи само при новините за Борисов?

Защо етичните и моралните правила за журналистите и медиите важат само, когато в новините става въпрос за премиера Бойко Борисов. 
Това попита пред журналисти в НС депутатът от ПГ "БСП за България" Александър Симов. 
Той коментира случая със сваленото от ефир предаване "Часът на Милен Цветков" по Нова тв. 
Припомняме, че броят от понеделник не бе излъчен, защото в него водещият смятал да коментира фалшивите новини и в частност твърденията на някой сайтове, че Бойко Борисов си е купил гръцки остров. 
В България цензура съществува. 
Повод за това ни дава последния скандал, с който се занимават всички, а именно спряното предаване на Милен Цветков, само защото той си е позволил да се занимава с вътрешния свят на Бойко Борисов покрай новината, фалшива или не, че премиерът си е купил остров. 
Прочетох обясненията на медията, че не били спазени етични и морални журналистически стандарти и у мен се заражда едно голямо питане – как тези стандарти все важат, когато темите са за Бойко Борисов, подчерта Александър Симов. 
Той възрази на тезата, че свободата на словото е отговорност на самите журналисти.
По думите му тежката медийна среда в България се дължи именно на управляващите и на водената от тях политика.
От своя страна говорителят на парламентарната група Елена Йончева също коментира появилата се в медийното пространство фалшива новина, че премиерът Борисов има собствен остров. 
Г-н Борисов си е взел цяла България. 
Дали си е взел остров или архипелаг, мислейки за своето бъдеще, това трябва да разследват специализираните служби. 
Големият проблем в България е къде изчезват милиардите, смята Йончева. По думите й у нас се говори за корупция по високите етажи на властта и за прилагане на сложна схема за присвояване на пари. Става дума за милиарди. Само от пробитата система на митниците изчезват милиарди и това се казва в докладите на ДАНС и на прокуратурата, припомни говорителят на ПГ "БСП за България".

Източник: Дума

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...