Adsense-top

Йончева: Борисов си е взел цяла България и няма значение дали си е купил остров

Премиерът Бойко Борисов си е взел цяла България, а дали си е купил остров или архипелаг, трябва да разследват специализираните служби. 
Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание във връзка със спряно предаване по Нова телевизия, в което е щяло да се коментара новината, публикувана в гръцки медии, че премиерът си е купил остров, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 
„Големият проблем в България е къде изчезват милиардите“, каза Йончева. 
По думите й в България се говори за корупция по високите етажи на властта и прилагане на сложна схема за присвояване на пари. 
„Става дума за милиарди, милиарди. 
Само от пробитата система на Агенция „Митници“, както в доклада на ДАНС, така и в констатацията на главния прокурор, изчезват действително милиарди. 
В тази система служителите от Агенцията са можели да заличават стоки, които минават през България", коментира Йончева. 
По думите й само от скрити акцизи България е загубила 1 млрд. евро. 
„Въпросът не е какъв остров ще си купи или си е купил г-н Борисов“, каза Йончева.
Тежката медийна среда в България се дължи на управляващите и на водената от тях политика, заяви на брифинга народният представител от „БСП за България“ Александър Симов, цетерян от БГНЕС. 
Левицата обвини управляващите за ниската позиция на страната в класацията по свобода на словото на „Репортери без граници“. 
Според Симов грешна е тезата на мнозинството, че тази класация е фалшива, а България е трябва да бъде по-високо в нея, защото в страната ни няма случаи на убити журналисти. 
„В България цензура съществува. Повод за това ни дава последния скандал, с който се занимават всички, а именно спряното предаване на Милен Цветков, само защото той си е позволил да се занимава с вътрешния свят на Бойко Борисов покрай новината, фалшива или не, че премиерът си е купил остров. Прочетох обясненията на медията, че не били спазени етични и морални журналистически стандарти и у мен се заражда едно голямо питане – как тези стандарти все важат, когато темите са за Бойко Борисов“, подчерта Александър Симов. Той възрази на тезата, че свободата на словото е отговорност на самите журналисти.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...