Adsense-top

В САЩ водят разследване срещу Пеевски за "пране на пари", у нас той е "най-проверявания и чист" политик...

Срещу Пеевски се води второ криминално разследване в департамента на САЩ за пране на пари в особено големи размери.
Това заяви банкерът Цветан Василев в онлайн предаването „Най-добрите”.
В същото време припомняме - вчера шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, обяви че Пеевски е най-чистият възможен политик, защото е най-проверяваният от всички и нищо не е открито.
Борисов е допуснал Пеевски да се разпорежда в правителството без да носи никаква отговорност, каза Василев.
Борисов по-скоро пръв ще си отиде от политическата сцена, отколкото Пеевски.
В България корупцията не е от бизнеса, тя върви отгоре по вертикалата надолу. Най-дълбоката лъжа на Пеевски и неговата клоака, е че Иван Костов е човекът, който е получавал нещо от банката и мен.
Да, аз съм водил срещи с него, но никога не съм говорил за него на тема пари, а на тема рискове. Ако някой се е възползвал пряко от банката, са структурите около Пеевски и Александър Сталийски. Сталийски преди 2 години се закани да ме съди, нека го направи. Ще си покажем в съда някои документчета.
Пеевски имаше цял списък за раздаване на пари.
В него бяха Светлин Йовчев, Писанчев и др.
Центърът, който стои зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на този център.  Някои твърдят, че той е намерил пристан в Библиотекарския институт. ДАНС действа като частна структура за репресии. Трябва да защитава интересите на държавата, а не на Борисов, Пеевски... ДАНС е маша в ръцете на бившите служби. Напоследък има явни амбиции на Москва да контролира у нас. Не изключвам и топлите връзки на Йовчев с Кремъл.
Не мога да твърдя, че Кремъл е участвал в атентата срещу КТБ.  Но твърдя, че Кремъл е бил бесен от неуспеха на „Южен поток”. В прав текст ми бе казано, че аз съм виновникът за това.
„Южен поток” беше обречен от самото начало на неуспех. Не беше съгласуван с Европа. Що се отнася до АЕЦ „Белене” смятам, че този проект също не е подготвен, тъй като не е добре защитен нито икономически, нито политически, нито пазарно. Борисов е притеснен, че неговото правителство загуби арбитража с Россатом. Той се притеснява, че някой ще му потърси отговорност.
Василев отговори на въпрос дали КТБ е дала кредит на в. "Монитор": Покупката на „Монитор” е финансирана чрез банката. В разпределението на медийния пазар се включи и Борисов. Тези медии продължава да бъдат издържани 4 години, при положение че са на 100 % губещи. Пеевски официално към датата на затваряне на банката е имал 250 млн. лв. задължения, от окито 100 са изплатени чрез цесия. Останалите той забрави да ги изплати. Извън тези задължения Пеевски по друг косвен начин е дължал над 560 млн. лева към структурите на нашата група.
Зала „Универсиада” трябва да бъде продадена на минимална цена 50 млн. лв. Тя е обслужвала своите кредити. Реално е да продаваш активите на реална пазарна цена, а не каквито са ти задълженията към банката. Почти съм сигурен кой ще е купувачът на залата. Пеевски със сигурност ще бъде облагодетелстван. Той е фронтменът на операцията за залата.

Източник: ФрогНюз, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...