Adsense-top

Йотова: За мен приемането на Истанбулската конвенция е нещо като края на цивилизацията

Натиск има в световен мащаб. Много се радвам, че БСП бяха много единни и застанаха зад лидера си Корнелия Нинова да сме срещу приемането на Истанбулската конвенция”. Това заяви в Нова телевизия депутатът от БСП Нона Йотова.
„За мен приемането на тази конвенция е нещо като края на цивилизацията. 
Не мога да кажа, че съм религиозна, но съм дълбоко вярваща и съм убедена, че онзи висш разум, който ни е създал, ни е създал така да бъдем мъже и жени. 
Все пак животът се ражда от това”, коментира Йотова.
Що се отнася до насилието над жените, тя заяви, че БСП са внесли предложение случаите на домашно насилие да се гледат не от частен, а от общ характер, а това предложение е било прието в Народното събрание.
Нона Йотова коментира и фолкпевицата Антонина и песента й по стихове на Вапцаров. 
„Това беше умишлена провокация. 
Това е една не много известна певица, която иска да предизвика интерес чрез скандал. 
Когато изслушах песента се почувствах така, сякаш са наранили мой близък човек. 
Стана ми толкова обидно и дори се разплаках”, заяви Йотова.
Певицата за първи път прочете публично писмо, което е адресирано до министъра на културата и е написано заедно с племенницата на Никола Вапцаров – Мая Вапцарова.
"От 24 май до днес очаквахме намесата по отношение на клипа и чалгата, създадени по едно от най-красивите стихотворения на Никола Вапцаров „Прощално”. Някои медии смело си позволиха с тази вулгарност да поздравят България на най-светлия празник, който ни остана. Изправени сме пред една огромна културна катастрофа, която заплашва с унищожение българската идентичност. Не усещате ли миризмата на войната, в която няма партии - няма сини, зелени, червени? Днес войната се води от мутро-цивилизацията, която смело навлиза и се идентифицира със световната и човешка ценността система. Не усетихте ли, че тази долнопробна чалга е първият терористичен акт срещу българската култура, но не и последният? Нима една промяна на обществения ред би могла да унищожи човешкия дух, който е в основата на световния прогрес, на развитието на изкуствения интелект? Единствено изкуството, ако оцелее, може да открие път или по-скоро да стигне до идеята за спасение”, пише в писмото.
По думите й Министерството на културата може по съдебен ред да поиска премахването от интернет платформите на песента на Антонина.

Източник: Епицентър

1 коментар:

  1. Браво Йотова , моите адмирации за достойната позиция !!! Само дето не мога да разбера какво ще правите с онова недоразумение Станишко дето го тресе страх дали ще го преизберат в ПЕС ? Та той и затова толкова заплашва наляво и надясно да се приеме тази проклета Конвенция от Истанбул ..щото тя е последния шанс на тъпото поведение ..за да не си загуби топлото място в Брюксел и в ПЕС .

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...