Adsense-top

Ердоган: България направи грешка с “Южен поток”, сега Европа ще купува газ от Турция

 
TANAP ни дава увереност, че няма да имаме проблеми с доставките на природен газ. Руският природен газ също се увеличава през “Турски поток”.
Така ние ще разпределяме природния газ за Европа – и руски, и азерски. Това казва турският президент Реджеп Ердоган в интервю за “Канал 24” дни след откриването на Трансанадолския газов коридор.
Ердоган добавя, че България е направила грешка да откаже строителството на газопровод до нейната територия, от което се е възползвала Турция.
“България направи грешката да и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас”, подчертава турският държавен глава.
“Русия ни предостави кредит при много благоприятни условия за закупуването на зенитно-ракетните комплекси С-400.
Договорили сме се на следващ етап да започнем и съвместно производство на комплексите С-500″, разкрива още Реджеп Ердоган пред телевизията.
Той не се съгласи с обвиненията на Съединените щати, посочвайки: “Защо те мълчат за факта, че Гърция купи преди година руските системи С-300. Това е трудно да се разбере. Турция има отбранителна промишленост и тя си има свои потребности, ние само искаме да ги удовлетворим.”
Ердоган заплаши Вашингтон, че ако не получи договорените изтребители от пето поколение Ф-35, ще купи техни аналози или от Русия или от друга европейска държава.

Източник: Епицентър

1 коментар:

  1. Пълни глупости, Турция се отказа от всякакви руски ракетни комплекси и други боклуци, които произвеждат. България никаква грешка не направи. Спря го проекта лично Путин, а това беше блъф, за да може Украйна да клекне. Да не забравяме, че тук се спряха проучванията на газовите ни находища, организираха се протести, за подкрепа на монополиста Газпром за пълна забрана на българско производство на газ със съдействието на управляващите рубладжий и национална измет командвана от Кремъл.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...