Adsense-top

Гавра! От Медицински одит поправяли документи за смъртни случаи в болници

Служители от Изпълнителната агенция „Медицински одит“ (ИАМО) поправяли протоколи от проверки за смъртни случаи в болници по указания от ръководството им, така че случая да бъде приключен като „маловажен“, съобщи поред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Вчера от обвинението обявиха, че разследват ИАМО за потулване на лекарски грешки при 11 смъртни случаи в болници. 
Арнаудова каза, че преди това са получили много на борй сигнали за неправилно лечение и за драстични нарушения в болници, по които директорът на агенцията Златица Петрова е поставяла резолюция „маловажен случай“.
„Имало е комуникация със служители, които проверявали болници, били им давани оказания как да извършват проверка“, добави Арнаудова и уточни, че по разследването има данни за взаимоотношения между ръководството на ИАМО и лекари и шефове на болници.
Разследването се води в спецпрокуратурата за престъпление по служба, чиято специална цел е да се облагодетелства конкретно лице, добавиха от прокуратурата.
„Това е корупционна среда, която дава предпоставки за злоупотреби“, коментира бившият главен секретар на ИАМО Димитър Евлогиев, който е сигнализирал за злоупотребите прокуратурата и Министерския съвет.

Източник: 19 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...