Adsense-top

Борисов: Виждате България как се развива. Много ниска безработица, даже и липса на работна ръка

„Щом БСП искат вот на недоверие, значи контрабандата е намаляла. 
Като бяха на власт и с тяхното служебно правителство беше 34%. 
Борихме се и успяхме да я свалим на 6%. 
Затова даваме на БАН, на полицията, за здравеопазване, за добавки на пенсионерите на Коледа и Великден…“
Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на икономическия форум в Пловдив под надслов „Комплексният контекст на растежа“, предаде PlovdivNews.bg.
„Искат вот на недоверие. 
За какво? Че като дойдат на власт, всичките фондове спират? 
И аз се ядосвам много, че изпуснахме Пелов и компания. 
Затова сега уволнявам. 
Не се хваля, но този път ще се похваля – успяхме да докараме до нула мигрантската криза в България. 
Какво бяха направили те? 
Бунтове на мигранти в Харманли, бунтове в Овча Купел… Отидох, седнах, разбрах се е президента на Турция Ердоган и сега кризата с мигрантите у нас е 0. 
Те какво правят? Само някакви популистки изказвания. 
Не се управлява лесно в див популизъм“, коментира премиерът.
„Виждате България как се развива. 
Много ниска безработица, даже и липса на работна ръка. 
Търсят се шофьори, тъсят се сервитьори… Влизам от София към Пловдив и виждам колко завода има и колко се строят. Това са работни места. Сега пускаме и газа от Азърбайджан. Нека да спрат с този популизъм и докато сме на власт ще продължаваме да работим“, каза още Борисов на икономическия форум.
Събитието е организирано от Делфийския икономически форум и Центъра за либерални стратегии. Заедно с министър-председателя в Пловдив е и половината кабинет. Присъстват известни икономисти от цяла Европа.
В рамките на форума Борисов се срещна с представители на гръцкия бизнесq съобщиха от правителствената информационна служба.
Гръцките инвеститори имат интерес да пренасочат нови капитали към България, подчертаха представители на 10 големи компании от южната ни съседка. Те благодариха на българското правителство и на премиера Борисов за стабилната инвеститорска среда в страната, като посочиха че България е привлекателна за бизнеса с нискитете си данъци и добрите финансови показатели, които отчита.
“България е стабилна, гръцките инвестиции масово идват тук, защото е сигурно за парите, които се влагат”, беше подчертано от представителите на гръцкия бизнес.
По време на разговорите бяха обсъдени и теми, свързани с банковата стабилност и данъчната политика на правителството.
Първият пловдивски икономически форум е под надслов „Комплексният контекст на растежа“, припомня Plovdiv24.
Повече от осемдесет изтъкнати личности от България и Европа ще говорят на форума, което ще даде възможност да бъдат идентифицирани и оценени ключови предизвикателства пред икономическия растеж. Ще научим повече от опитни експерти от други страни, ще можем да подкрепим възприемането на иновативни корпоративни социални практики в частния сектор и ще бъде очертан курс на действия, допринасящи за по-конкурентни и включващи икономически политики в България и Югоизточна Европа.
Министър-председателят ще открие форума днес, след което в рамките на събитието ще се включат членове на българското правителство, включително заместник министър-председателят Томислав Дончев, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, други представители на държавното управление, както и представители на частния сектор в България.
Участие ще вземат изтъкнати личности от чужбина, включително министърът на енергетиката на Република Сърбия Александър Антич, регионалният директор на Световната банка за страните от ЕС Аруп Банерджи, държавния секретар в Министерство на външните работи на Румъния Джордже Чамба, бившият държавен министър и министър на търговията и инвестициите на Обединеното кралство и член на Камарата на лордовете лорд Франсиз Мод, бившият министър на Гръцката република и комисар в Европейската комисия Ана Диамантопулу, както и други изтъкнати и формиращи общественото мнение личности от Европа.
Сред обсъжданите теми ще бъдат: визии за бъдещето на ЕС, геополитика на региона, разширение на еврозоната, енергийният съюз на ЕС, банковият съюз на ЕС, перспективи пред Западните Балкани, капиталообразуване и развития в областта на преките чуждестранни инвестиции в България, корупция и захват на държавата, регионално развитие и икономически клъстери, подобрения в образователните резултати, демография, навлизане на отворени данни, роботи и изкуствен интелект, върховенство на правото и сигурност на имуществените права.
Пловдивският икономически форум се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа. Крайната му цел е чрез диалог и споделяне на идеи и визии да допринесе за успешната трансформация на България и за отключването на потенциала за социален и стопански растеж. Форумът ще се провежда всяка година през месец юни в Пловдив – прекрасен град с важна роля за икономическото развитие на страната.
Форумът е под егидата на Американската търговска палата в България, Италианската търговска палата в България, Конфиндустрия Италия и Гръцкия бизнес съвет в България.

Източник: Епицентър.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...