Adsense-top

БСП: Цачева и Радев да дадат обяснение за избягалия затворник, преди да е пуснал брада

БСП поиска спешно изслушване на вътрешния министър Валентин Радев и на правосъдната министърка Цецка Цачева във връзка с поредното бягство от затвора, този пък от Ловеч. 
Искането отправи от парламентарната трибуна депутатът от левицата Иван Ченчев.
"Преди минути от интернет сайтове разбрахме, че както казва главният секретар, имаме нов случай на "отклонило се лице от български затвор", а всъщност е избягало." Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Ченчев.
„Чуйте се с професионалното ръководство на МВР, с Министерството на правосъдието и преценете. 
Утре да се явят пред народното представителство министър Валентин Радев и министър Цецка Цачева- да чуем от тях какви мерки са предприети, каква е превенцията“, заяви той.
"Те трябва да дадат обяснение за предприетите действия от двете структури", бе категоричен Иван Ченчев.
„"За нас какво остава като народни представители? 
Може би да се надяваме, че ще бъде заловен по-бързо, докато не си е пуснал брада отклонилият се, защото иначе ще се затруднят в разпознаването му“, зачуди се Ченчев.
Соцдепутатът напомни по този начин оправданието на вече бившият шеф на Областната дирекция на МВР-София Георги Григоров. 
Той оправда факта, че органите на реда не са открили избягалия затворник Пелов с това, че той ходел маскиран с брада, качулка и шапка.
Избягалият през централния вход на софийския затвор Владимир Пелов бе застрелян два месеца по-късно в родния си Ботевград, въпреки уверенията на властите, че са направили всичко за издирването му.
"Този път отклонилото се лице е избягало от затвора в Ловеч, а полицията още го издирва. 
Предишното бягство от затвора беше със софийски адрес и приключи с убит затворник в Ботевград, докато вторият е в неизвестност", посочиха от БСП.
След като Иван Ченчев направи предложението на левицата за изслушване на министрите, председателят на парламента Цвета Караянчева смутено заяви, че ще разговаря с министър Радев и министър Цачева.
После в кулоарите Ченчев призна пред медиите: "Ами притесних се, аз като знам на мен за колко време ми пораства брадата", каза той и се опипа по необръснатото лице, предаде Канал 3.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...