Adsense-top

Повишената импотентност на АЕЦ “Козлодуй”

В навечерието на заявеното поредно повишаване на цената на електроенергията за битовите потребители, т.е. за всички нас, е добре да се убедите сами, защо и как се получават тези (не)обходимости. За целта ще ви припомня едно кратко, но съдържателно официално съобщение на АЕЦ “Козлодуй” от преди над пет години. 
Вашата задача е да сравните датите и обещанията, с последващите реалности, в това число и в наши дни. 
За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:
Статорите и на двата турбогенератора, на сега действащите блокове 5 и 6, отдавна са сменени, а в края на последната зима блок №6 получи и официално разрешение от Агенция за ядрено регулиране, за работа на повишена мощност.
А на вас препоръчвам да не планирате много разточителни летни ваканции. 
Пестете си паричките, защото на есен ще има по-високи сметки за ток.
Важно уточнение! 
Подписалия договора от българска страна Валентин Николов е по-известен с прякора си Вальо Баничката и в наши дни е депутат от ГЕРБ. 
Същият наскоро гласува за размразяването на проекта АЕЦ “Белене”, вместо да чисти помещенията на затвора в едноименния остров.
За малко да забравя! 
Припомнете си от долното кратко видео (3:52 мин.) дали президента Владимир Путин обещава съдействие по повишаване на мощностите, при последната му среща с премиера Бойко Борисов, от 30-ти май. А после се замислете, защо не го прави?

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...