Adsense-top

Европредседателството свърши! ГЕРБ може спокойно да подава оставка

Помните ли, как преди шест месеца Герб ни обясняваха от екраните на всички телевизии, че България трябвало да се представи добре, като европредседател на Европа, защото държава от балканите за първи път щяла да председателства европейското семейство, няма значение, че преди това Гърция вече го беше правила цели три пъти. 
За тирарамбите на Герб фактите нямат особено значение, когато трябва да се изтъкват неща, които не само че нямат никакво значение за обикновеният българин, но и само ще похарчат пари от бюджета, а една разлика ще потъне в някой джоб на близка до управляващите фирма.
Според тях в началото председателството трябваше да е момента в който България ще защити името и реномето си пред света и Европа, пикът в управлението на Бойко Борисов, който като балансьор на западните балкани трябваше да изпъкне пред своите колеги, докато ги убеждава да дадат пари на Македония за магистрали, които да стигат до София. 
Това май си остана и единственото постигнато от Бойко Борисов по време на цялото ни европредседателство, въпреки факта, че според тях такова нещо няма. 
Но пък вече сме наясно, че Македония трябва да стане Северна пък един ден може и по друг начин да се казва знае ли човек, утре съюза може да се разцепи парите да не стигнат до Заев и нещата да се върнат по старому, все пак говорим за Македония и един непримирим народ, който през годините смени толкова правителства.
Но да се върнем на нашето си европредседателство и постиженията на Герб, за които вчера Доналд Туск най-ласкаво се изказа, че започват и завършват с това, че той е говорил на български език. 
На езика на дипломацията това си беше живо подканяне на Бойко Борисов да си подава за пореден път Оставката, но той или не разбра как Туск се изгаври с него или се направи на неразбрал и после излезе пред българските медии, за да заплаши народа, че можел да си подаде Оставката и да ни хвърли в ръцете на БСП и ДПС, все едно в България други партии няма.
Днес, когато Бойко Борисов на официална церемония ще предаде европредседателството в ръцете на Австрия и Себастиан Курц, пред Бойко Борисов и Герб има само една възможност и тя е спокойно да си подадат Оставката и да ни освободят от своето присъствие, защото българският народ може да е търпелив, но не е глупав и ясно разбра, че и тези тирирамби колко е нужно на България европредседателството, нищо не последва в положителен план, освен едно, че хората най - накрая осъзнаха факта, че европа се управлява от някакви хора без морал, които спокойно през една, две години ни обясняват нещата от височината на своята камбанария, но никога не посочват факта, че са сгрешили с политиките си преди това.

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...