Adsense-top

Георги Марков смело пред БНТ: Премиерът на Испания се нарича Педро Орешарски - народът не те иска, а ти управляваш чрез парламентарни хватки

Премиерът на Испания се нарича Педро Орешарски, смело заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.
Станишев побърза да го поздрави: "Избран е Педро Санчес за премиер!" 
От кого е избран? 
Той не е избран от испанския народ. 
Напротив, Санчес изгуби два поредни избора толкова катастрофално, че даде най-ниския резултат на испанската социалистическа партия от 1997 г. 
Вижте с кого се коалира Санчес, за да свали Рахой и да се качи на власт - с "Подемос", дето им викаше популисти, и с каталунуските сепаратисти. 
Този мъж няма да изкара повече от година и там ще си замине.
Същото както при Орешарски. 
Не е почтено да не те иска народът, а ти чрез парламентарни хватки и преструктурирания да управляваш. 
Умряха социалистическите партии.
А християндемократическите печелят. 
Като изключим Орбан, не могат да спечелят мнозинства. 
Това е гневът на народа. Защото се откъснаха елитите от гражданите. Брюксел не е Европа. Европа са европейските граждани", посочи депутатът.
"На 31 май Виктор Орбан навърши 55 години, а през март станаха 30 години участие в политиката. Всъщност той е единственият дисидент отпреди 10-ти ноември от бившия социалистически лагер, ярък борец срещу комунизма, който днес е на власт. Със сигурност аз съм най-големият почитател на Орбан в България и един от най-големите в Европа въобще, призна Марков.
"Интересно е, че той направи световен рекорд - 4-ти мандат и 3 поредни с 2/3. Неговото правителство беше съставено този месец. Това е Орбан 4, четвъртото правителство на Орбан. Направи много за страната си и по отношение на сигурността Унгария е една от най-сигурните страни, по отношение на семейството, особено за раждаемостта и особено в икономиката", категоричен бе Марков.
Какъв популист е Орбан, че си брани отечеството? Какво лошо има в това, че искат да запазят традиционното семейство, не искат исляма да надделява в Германия, държан на християнството. Това не е популизъм.
Царят да си смени чипа, защото от 2 милиона избиратели стигна до две нули, коментира Марков думите на Сакскобургготски, че Орбан е популист.
Ако трябва да избирам между Сорос и Вазов, ще избера Вазов, подчерта Марков.
Той обясни, че финансистът Джордж Сорос не е изгонен физически от Унгария, а се оттегля, защото не е приет от хората там.
"Целият сблъсък Орбан - Сорос започна през 2015. Сорос представи един публичен план от 6 точки Европа да приема 1 млн. мигранти годишно, после, в интерес на истината, го смекчи на 600 хил. и да им даваме по 15 000 евра, да станем многообразен континент", каза Марков. Орбан обаче опонира на Сорос, посочи Марков.
Той коментира и темата за "гнева на масите". "Преди годни гневът събираше хората на улицата, сега той се изсипва в урните. Вижте Италия. Кой е мислел, че ще спечелят "Пет звезди"."

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...