Adsense-top

Преди втория лифт в Банско ни трябва нов ценностен лифт!

Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. 
Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности
Директорката на училището в Несебърското село Оризаре Красимира Стоянова скандализира с шокираща снимка във фейсбук, на която тя държи торта, но вместо свещички, върху нея има поставен изкуствен мъжки полов орган. 
По искане на Регионалния инспекторат на образованието в Бургас директорката е подала оставка. 
Снимката е направена по повод 38-годишния рожден ден на учителката. Това е вторият случай на неморално поведение на педагог в Бургаско.
“Преди втория лифт на Банско ни трябва втори ценностен лифт. 
В нашата държава никой не си знае ценностната роля”. 
Това заяви журналистът Васил Петев в студиото на “Bulgaria ON AIR”. Патриция Кирилова алармира, че подобни случаи се увеличават. 
Тя коментира, че е въпрос на възпитание, морал и липса на кадри в образователната система. Според нея фактът, че темата се коментира е знак, че хората взимат мерки и обществото ни не е толкова деградирало.
“Социалните мрежи имат огромно значение. Обществото реагира на секундата. 
Следващия път може да не си позволят такова нещо”, каза още тя.
Васил Петев добави, че липсата на авторитети е сред причините за подобни скандални случаи: “От високо” се задава този тон. 
Бойко Борисов сервира нещо, което трябва да е уж майтап, а после стоим и се чудим какво е казал. 
Наша отговорност – на журналистите е да внимаваме в изваждането наяве на подобни личности като учителката”, добави още той.
Журналистите в студиото се обединиха около мнението, че трябва да се пишат повече статии, които не печелят толкова висок рейтинг, но са предназначени за интелигентни кръгове. 
По този начин и гилдията би могла да има принос за повишаване на ценностите в обществото. “Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности”, каза още Васил Петев.

BIG5.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...