Adsense-top

София ще ремонтира тротоарите в синята и зелената зона за паркиране, а останалите?

Изпълнител на ремонти на тротоарите,отводнителни съоръжения и полагане на нова маркировка на всички улици попадащи в платените зони за паркиране в София търси Центъра за градска мобилност с обществена поръчка за 2.85 млн. лева.
В обхвата на ремонтите попадат части от районите "Красно село", "Триадица", "Лозенец", "Оборище", "Средец", "Възраждане", "Сердика", в които в момента има действаща платена зона за паркиране.
Същевременно за разчертаване на планираните нови зелени зони, които вероятно ще влязат в сила от 1 ноември, ще са необходими 3 млн. лева. 
За ремонти на тротоарите там са планирани и още 900 хил. лева. 
Новите паркоместа ще бъдат около 5500. 
Очакваните годишни приходи от тях са около 4.2 млн. лева.
При последното разширяване на зелената зона за паркиране в столицата - през октомври миналата година, за разчертаване и поставяне на колчета бяха предвидени около 3.5 млн. лв.
От 2013 г. до 2018 г. за подмяна на колчета, маркировка, значи, решетки Центърът за градска мобилност е платил 4.3 млн. лева на външни изпълнители, показва справка в Агенцията за обществени поръчки. 
През 2017 г. общинското дружество е събрало 24.3 млн. лева, като през 2016 г. сумата беше 23.5, а през 2015 г. - с 1 милион по-малко.

Източник: Дневник, заглавието е редактирано от ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...